Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK

(8 Kişilik)

Malzemeler:

2 kutu kabak çiçeği (20-24 adet)

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

1,5 su bardağı pirinç

4 adet orta boy soğan

2 çay kaşığı toz şeker

1 küçük paket dolmalık fıstık

1 küçük paket kuş üzümü

1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber

Tuz

Yarım demet taze nane

Yarım demet dereotu

Hazırlanışı:

Pirinci 1’er tatlı kaşığı tuz, limon suyu ilave edilmiş ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün. Pirinciniz hazır.

Kuş üzümlerini ılık suda 15-20 dakika kadar bekletin. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca çok ince kıyılmış 2 adet soğan, toz şeker ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte, soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek pişirin. Pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Dolmalık fıstıkları, suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümlerini, tuzu ve baharatını ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Önce yüksek ateşte 1 dakika kadar pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pirinçler suyunu çekince kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İç harcı karıştırıp soğumaya bırakın.

Kabak çiçeklerinin içindeki sarı kısımlarını, kabak çiçeğinin yapraklarını yırtmadan özenle temizleyin. Daha sonra aynı şekilde özenle yıkayıp süzün. Hazırladığınız iç malzemeyi kabak çiçeklerinin içlerine doldurun. Yapraklarını üst üste gelecek şekilde kapatın. Halka halka doğranmış kalan 2 adet soğanı tabanı düz bir tencerenin dibine, hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine doldurduğunuz kabak çiçeği dolmalarını, çiçeklerin ağız kısmı ucuca gelecek şekilde (dolmalar pişerken pirinçler dağılmasın diye) yerleştirin. Kalan zeytinyağını ve 1 çay bardağı suyu dolmaların üzerine dökün. Tencerede önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirin, daha sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika sonra ocaktan alın.

Aklınızda bulunsun: Dolmaları servis ederken üzerine 1 adet limonun suyunu sıkabilirsiniz.

#kabakçiçeğidolması #kabakçiçeği #dolma #food #yummy

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.