Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kırmızı Soğanlı Humus

Kırmızı Soğanlı Humus

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

4 Kişilik

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım çay bardağı limon suyu

1 çay bardağı tahin

Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

Tuz

1 adet küçük boy kırmızı soğan

3-4 dal maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı tereyağı (nohutları çevirmek için)

Hazırlanışı:

Haşlanmış nohutlardan 1 avuç kadarını ayırıp kabuklarını temizleyin ve daha sonra üzerine serpmek için kenarda bekletin. İyice haşlanmış nohutları mutfak robotuna veya geniş bir kaba aktarın. Limon suyunu, tahini, tuzla birlikte havanda dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını ekleyin. Püre haline gelene dek robotta veya ezici ile ezin. Servis tabağına aktarın. Zeytinyağını ısıtın toz biberi ekleyip ocaktan alın ve hemen humusun üzerine dökün. Ay şeklinde doğranıp tuzla ovulmuş kırmızı soğanı ve tereyağında birkaç kez çevrilmiş nohutları serpin.

#kırmızısoğanlıhumus #soğanlıhumus #humus #food #yummy #dessert #meze

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir