Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 9)

Sebze Yemekleri

Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

  Malzemeler: > 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer > 1 adet kabak > 30 gram mantar > 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 1 adet kırmızı kapya biber > 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye > 200 gram kaşar peyniri Sos için: > 5 adet kırmızı közlenmiş biber > 3 diş sarımsak …

Devamını oku »

Ravioli Porçini

Malzemeler: > 1 kilo ricotta peyniri > 300 gram porçini mantarı > Tuz, karabiber Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Porçini mantarını yıkayıp doğradıktan sonra bir tavada tuz, karabiber ekleyerek soteleyin. Kavrulan mantarları blenderdan geçirip ricotta peyniriyle karıştırın. Karışımı hazırladığınız ravioli hamuruna dolgu yapın. Demiglas ve trüf …

Devamını oku »

Ravioli Zucca

Malzemeler: > 1 kilo balkabağı > 200 gram ricotta peyniri > Tuz ve karabiber Sos İçin: > Tereyağı > Sebze bulyon > Toz parmesan Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Balkabağını 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat süreyle pişirin. Daha sonra püre …

Devamını oku »

Çeşme Enginarı Dolması

Malzemeler: > 10 adet Çeşme enginarı (En fazla mandalina büyüklüğünde) > 1 demet taze soğan > 1 demet nane > Yarım demet dereotu > Yarım demet maydanoz > 1 su bardağı pirinç > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet limon > 1 tatlı kaşığı toz şeker > Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Enginarların dışındaki kalın yaprakları temizleyin. Kalan yaprakların uç …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Malzemeler: > 8 adet yumurta sarısı > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 dal taze sarımsak > 1 kase karışık ot (ebegümeci, ısırgan, labada) Patatesli Karışım İçin: > 1 adet büyük boy patates > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye > 1’er çay kaşığı pul biber, kimyon Hazırlanışı: Patatesi …

Devamını oku »

Kızartmadan Yelpaze Kabak Yemeği

Malzemeler: > 4 adet büyük boy kabak > 3 adet domates > 1 adet kırmızı soğan > 2-3 diş sarımsak > 1 dal taze fesleğen > Tuz, pul biber > 1 kahve fincanı zeytinyağı > Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın. Her parçayı bir ucundan (Yarım parmak uzunluğunda mesafe bırakın) kopmayacak şekilde artı işareti yaparak ortasından ikiye kesin; yani …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: 4 adet temizlenmiş enginar 12 adet arpacık soğan 1 adet patates 1 adet büyük boy havuç 4 dal dereotu 1 su bardağı portakal suyu 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 4 çay kaşığı toz şeker Tuz, yenibahar Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp arpacık soğanları, irice küp doğranmış havucu ve patatesi kavurun. Tuzu ve yenibaharı ekleyip tatlandırdıktan …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler 4 adet patlıcan 5 adet domates Sarımsak Zeytinyağı Sirke Tuz Hazırlanışı Domatesleri rendeleyin, patlıcanları soyun. Domatesin suyunda  sirke, zeytinyağı, tuz ilavesiyle pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Arap Dolması

Malzemeler 4 adet kabak 1 su bardağı pirinç 300gram kıyma Pul biber Kekik Sarımsak Sumak Kimyon Karabiber Hazırlanışı Pirinç , kıyma, pul biber, kekik,sarımsak, sumak, kimyon ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun. Kabakları oyup içine harcı doldurun. Tencereye dizin. 2 bardak su, sıvı yağ ve tuz  ekleyerek pişirin.

Devamını oku »

Lorlu Bulgurlu Pazı Dolması

Malzemeler 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı lor 2 adet kuru soğan Tereyağı Zeytinyağı Pazı yaprağı   Hazırlanışı Soğanları tereyağı ve zeytinyağında doğrayıp kavurun. Bulgurları haşlayıp ekleyin. Bulguru ocaktan aldıktan sonra  içine lor ekleyip karıştırın. Pazıları bu iç malzemesi ile sarın. Tencereye dizip pişirin.  Sarmısaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı ile servis edin.  

Devamını oku »