Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 8)

Sebze Yemekleri

Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Malzemeler: Gerdan Ön Pişirme İçin: > 2 kilo kuzu gerdan > 200 gram kuru soğan > 100 gram kök kereviz > 100 gram havuç > Tuz > 1 adet defne yaprağı (Az miktar havlıcan ve ardıç tohumu) > 1 litre et suyu Hazırlanışı: Gerdanları temizleyin ve tuz serpiştirerek mühürleyin. Ufak doğranmış sebzeleri derin bir fırın tepsisinin zeminine yayın. Üzerine gerdanları …

Devamını oku »

Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

Malzemeler: > 1 kilo kuzu ıspanak > 40 gram turna yemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) > 300 gram bayat ekmek > 2 adet orta boy soğan > 4 çorba kaşığı tereyağı > 150 ml. süt > Tuz, karabiber > Rendelenmiş Hindistancevizi > 2 adet yumurta > 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi > 120 gram gorgonzola peyniri > 12 …

Devamını oku »

Susuz Zeytinyağlı Kabak

Malzemeler: > 2 adet büyük boy soğan > 1 kilo kabak > 1 tatlı kaşığı tuz > 3 diş sarımsak > 1 çay bardağı zeytinyağı > 3 dal kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Kabakları yıkayın,  kabuğunu kazımadan küp  küp doğrayın. Soğanları  soyup aynı şekilde küp  küp doğrayın. Soğanları  tuzla avucunuzun içinde  iyice ovun, acı suyunun  çıkması için fazla  suyunu sıkın. Soğanları  ve …

Devamını oku »

Turna Yemişli ve Sebzeli Makarna

Malzemeler: > 1 paket tortiglioni makarna > 8 çorba kaşığı zeytinyağı > 40 gram turna yemişi kurusu > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 2 adet orta boy patlıcan > 1 adet büyük boy kereviz > 1 kase kiraz domates > 2 dal biberiye > Tuz, karabiber > 1 çay kaşığı şeker > 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Bamya Kızartması

Malzemeler: > 150-200 gram bamya > 1 adet yumurtanın akı > 2 çorba kaşığı un > Yarım çay bardağı soda > Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: > 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) > 5-6 yaprak taze nane > 1 küçük diş sarımsak > Tuz   Hazırlanışı: Bamya kızartması için;  İri bamya kullanmak şart  değildir. Fakat eğer iri  bamya …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler: > 500 gram bamya (Tercihen büyük boy, İzmir bamyası) > 2 adet orta boy soğan > 3 adet büyük boy domates > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 çay kaşığı limon tuzu > Tuz Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Kiş

Malzemeler: > 4-5 adet orta boy patlıcan > 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çay kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı tuz Hamuru İçin: > 2,5 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 çay kaşığı tuz > 40 gram tereyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 4 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

Malzemeler: 12-15 adet ıspanak yaprağı 5-6 adet mantar 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı krema 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 demet taze soğan (yeşil sapları) Krep Hamuru İçin: 1 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 adet yumurta 1 su bardağı un 1 tutam kabartma tozu 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ (tavayı yağlamak …

Devamını oku »

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

  Malzemeler: 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi: Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini …

Devamını oku »

Yeşil Musakka

  Malzemeler 500 gram kabak 500 gram patates 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 paket taze krema 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yeşil Musakka Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. …

Devamını oku »