Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 10)

Sebze Yemekleri

Pancarlı Risotto

Malzemeler 500 gram risotto pirinci 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı su Küçük bir parça levrek Balsamik sirke Hazırlanışı Soğanı zeytinyağı ile kavurun. Risottoyu ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 bardak suyu yedirerek pişirmeye devam edin. Son olarak balsamik sirke ile bağlayın. Haşlanmış, rendelenmiş ve zeytinyağında kavrulmuş pancarla karıştırın. Servis tabağına …

Devamını oku »

Avokadolu Enginar

  Malzemeler 1 adet avokado 1 adet enginar 1 diş sarımsak 10 gram hardal 10 gram mayonez 20 gram zeytinyağı 20 gram karabiber Yarım limon Hazırlanışı: Haşladığınız enginarları  küp şeklinde doğrayın ve avokadoları ekleyin. Zeytinyağı, hardal, mayonez karabiber ve tuz karışımı ile bir sos oluşturun. Sosu enginarların üzerine  dökün ve ince ince doğradığınız salatalık kabukları ile süsleyerek servis edin.

Devamını oku »

Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Malzemeler: 150 G. Muratbey Burgu Peyniri 15   G. Muratbey Tereyağı 5 Adet Çok İnce Dilimlenmiş Patates 1 Paket Hazır Mini Krema 2 Diş Dövülmüş Sarımsak Çok Az Tuz Kırmızıbiber, Karabiber Muskat Rendesi Hazırlanışı: Çok ince dilimlenmiş patatesler tüm baharatlar ve sarımsak ile karıştırılır, fırın kabının altı hafifçe tereyağı ile yağlanır. Burgu peynirler, şerit şerit ayrılarak yarısı alt sıraya serilir. Üstüne …

Devamını oku »

Nohutlu Kaburga

Malzemeler: 1 adet koyun kaburgası 2 su bardağı nohut (ıslatılmış) 7-8 adet kemer patlıcan (tercihen küçük boy) 7-8 adet domates 2-3 çorba kaşığı tereyağı 5-6 çorba kaşığı kızartmak için tereyağı 15-20 su bardağı su Tuz Hazırlanışı Kaburgayı yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekince her iki yüzünü tereyağında nar gibi kızartın. Fazla yağı alın. 15-20 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

Malzemeler: 4 adet temizlenmiş kereviz 12-15 adet arpacık soğan 4 diş sarımsak 2 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı un 4 çay bardağı portakal suyu 4 çay kaşığı toz şeker Tuz Ispanak Kökü İçin: 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet …

Devamını oku »

Karalahana Diblesi

Malzemeler 1 bağ karalahana 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım kaşık tuz 1 adet acı biber Hazırlanış Yıkanmış karalahanaları iyice kıyın. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğanı ekleyin. Üst kısmına lahana yayarak tuzlayın ve tencerenin ağzını kapatarak ateşe oturtun. Pişmeye yüz tutunca karıştırın ve üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ilave edin. …

Devamını oku »

Pırasalı ve Peynirli Kiş

Malzemeler: Kiş hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un Pırasalı karışım için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 kilo pırasa; 4-5 dal dereotu 1 kahve fincanı mısır tanesi 50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş) 50 …

Devamını oku »

Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti

Malzemeler 1 adet büyük boy soğan (tercihen beyaz) 1 çorba kaşığı buğday unu 1 su bardağı sıcak süt 100 gram tereyağı 500 gram kolot peyniri (veya yağsız taze kaşar) 6-8 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek Sebzeli Karışım İçin: 2 adet sivribiber 1 adet dolmalık kırmızıbiber 2 dal taze soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4-5 dal dereotu Hazırlanışı: Sebzeli karışım için; …

Devamını oku »

Peynirli Kabak Dolması

Malzemeler: 8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde) Deniz tuzu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet sivribiber 2 diş sarımsak 250 gram kelle peyniri 30 gram keş peyniri Yarım demet dereotu 2 adet közlenmiş kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 4-5 adet salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından …

Devamını oku »

Meraklısına Paella Tarifi

Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz