Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Izgara Sebze Katları

Izgara Sebze Katları

46

 

Izgara Sebze Katları Malzemeler:

> 1 adet patlıcan

> 1 adet kabak

> 1 adet kapya biber

> 1 adet Kaliforniya biberi

> 1 adet suda mozeralla peyniri

> 2 adet domates

> 1 diş sarımsak

Izgara Sebze Katları Hazırlanışı:

Bütün sebzeleri boydan boya çok ince olmayacak şekilde uzun uzun kesin. Izgara tava yada teflon tavada yağ koymadan kızartın.

Sos için; Sarımsağı soyup doğrayın, az zeytinyağı ile hafif pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri rendeleyip ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek sosu hazırlayın. Fırın tepsisine sebzeleri kat kat üst üste dizin. Bir kat bitince üzerine 3 dilim ince mozerella koyup sebzeleri dizmeye devam edin. En üste tekrar 3 dilim mozeralla koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkan sebzeleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sosu döküp servise hazır hale getirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir