Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik) Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.
Devamını oku »Salata Tarifleri
Manisa Usulü Biberli Cacık
Manisa Usulü Biberli Cacık (4-6 Kişilik) Malzemeler 750 gram yoğurt 20 adet sivribiber İnce kıyılmış dereotu 2 diş ezilmiş sarımsak Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Biberleri ızgarada ya da yanmaz tavada alt üst çevirerek 5 dakika kızartın. Saplarından tutarak kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri birer santim kalınlığında kıyın. Bir kapta yoğurt, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve …
Devamını oku »Tahıllı Salata
Tahıllı Salata (2 Kişilik) Malzemeler 4 çorba kaşığı nohut 4 çorba kaşığı buğday 4 çorba kaşığı pirinç greçka 2 çorba kaşığı yeşil mercimek 4 yaprak kıvırcık 1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği Yarım demet roka Çeyrek demet dereotu Çeyrek demet maydanoz Yarım dilim nar 4 adet çeri domates 1 yaprak taze yufka 2 adet taze soğan 8 adet ceviz içi …
Devamını oku »Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata
Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …
Devamını oku »Enginar Kalpli Salata
Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik) Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …
Devamını oku »Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata
(2 Kişilik) Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …
Devamını oku »Kaya Koruğu Salatası
İş’in Mutfağı Fatih KAYA Executive Şef Gastronomi Merkezi’nin mutfağında birçok farklı çalışmalara imza atmaya devam eden Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya, mevsim yeşilliklerini, meyveleri ve sebzelerini baz aldığı sağlıklı reçeteleriyle, yaza hazırlık için reçete alternatifleri arayanlara “bu tarifler tam benlik” dedirtiyor. Kaya Koruğu Salatası (2 Kişilik) Malzemeler 100 gram kaya koruğu 1 adet kapya (közlenmiş) biber 50 gram …
Devamını oku »Salata sosu olmazsa salata olmaz!
Salata sosu olmazsa salata olmaz! Salata zengin, lezzetli, hafif bir vitamin ve mineral deposu. Sebzeler, meyveler, tahıllar, yemişler ve baharatla harmanlanan salatanın, her zaman, her sofrada yeri var. Ve salatayı salata yapan biraz da sosu; o olmazsa salata zaten salata olmaz. “Salatanın tuzunu cimri, zeytinyağını da cömert koyacak; bir deli de karıştıracak!” Salata hemen hemen her yeme-içme kültürünün bir parçası …
Devamını oku »Pancar Turşusu
[nextpage title=”Pancar Turşusu” ] Kışın en güzel sebzelerinden pancarın turşusunu kurup, yaz günlerinde tadını hatırlamak isteyenlere yapımı çok kolay bir tarif olan Pancar Turşusu paylaşmak istedim bu ay… Malzemeler: 1 kilo pancar 1 litre su 5-6 diş sarımsak 1 çay bardağı sirke (tercihen ev yapımı) 1 yemek kaşığı kaya tuzu [/nextpage] [nextpage title=”Pancar Turşusu” ] 1.AŞAMA: Pancarların kabuğunu salatalık soyacağı veya …
Devamını oku »Rosi Kış Salatası
Tüm ‘iyi’ler burada..! İstanbul Levent’te hizmet veren Goodville Seasonal Kitchen, lezzet ve sağlığın birlikteliğine inanan ve arayan mevsimsel bir mutfağa sahip. Mevsiminde yetişip güneşe doyan taze meyve ve sebzelerin doğallığı ve besleyiciliği Goodville mutfağının hem sağlık hem lezzet kaynağı olmayı başarıyor. Kinoa kısırı, haşhaşlı somon, kokonat pilav, chia tohumlu pancake gibi damak oyunlu sıra dışı lezzetleri ile büyük ilgi gören …
Devamını oku »