Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor.
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet domates
3-4 yaprak marul
1-2 yaprak lolo rosso marul
1 adet portakal
2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
2-3 adet Çengelköy salatalığı
200 gram Teksüt Süzme Peynir
Sosu için:
1 adet portakalın suyu
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak (havanda ezilmiş)
Tuz, kimyon
Hazırlanışı:
Sosu için; Tüm malzemeyi küçük bir kavanozda karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Salata malzemesini istediğiniz gibi kesip servis tabağına aktarın. Küp şeklinde kesilmiş Teksüt Süzme Peynirleri üzerine serpin. En son portakallı sosu dökün, ay çekirdeği içini de serpin. Hemen servis yapın.