Malzemeler: Tart Hamuru İçin: > 275 gram elenmiş un > 125 gram tereyağı (Buzdolabından yeni çıkmış) > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (tepeleme) > Birkaç çorba kaşığı soğuk su İç Malzemesi İçin: > 500 gram ince kıyılmış rezene > 200 gram ince kıyılmış pırasa > Birkaç dal taze kekik > 3 adet yumurta > 2 adet yumurtanın sarısı > …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Bol Bademli Pilav
Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 4 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu Tuz, karabiber 1 kase badem içi 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar (yarım saat) bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın. Tereyağını ve sıvı yağı pilavı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. Pirinci …
Devamını oku »Domates Püresi
Malzemeler: 200 gram kurutulmuş domates 1 su bardağı sızma zeytinyağı 1 küçük kase yeşil zeytin 1 küçük kase siyah zeytin 1’er çorba kaşığı kimyon, kişniş tohumu, pul biber, kuru kekik, sumak 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri suda en az 6 saat kadar bekletin. Zamanınız yoksa kaynar suda 10 dakika haşlayın. Sarımsakları soyup geniş bir bıçak yardımı ile ezin. Kişniş …
Devamını oku »Fıstıklı Ezmeli Karnabahar
Malzemeler 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet patates 1 adet havuç 100 gram yerfıstığı ezmesi 1 fincan bezelye 1 çorba kaşığı köri Yarım demet maydanoz 1-2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Patates ve havucu temizleyip küp doğrayın. Bir tavada tereyağı ile havuç ve patatesi birkaç dakika kavurun. Karnabaharı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak su, …
Devamını oku »Tex-Mex Burger
Malzemeler: 225 gram dana kıyması (Yüzde 100 dana etinden olmalı) Tuz, karabiber 50 gram kırmızı lahana 1 tutam beyaz toz biber 1 adet hamburger ekmeği 1 çay kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı acılı domates sosu 1 çay kaşığı kıyılmış taze kişniş 1 tatlı kaşığı baharatlı mayonez 1-2 dilim Pepper Jack Peyniri Hazırlanışı: Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve …
Devamını oku »Hindi Burger
Malzemeler: 200 gram hindi eti kıyması 1 çorba kaşığı soya sosu 1 diş sarımsak Taze çekilmiş karabiber Hamburger ekmeği 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet avokado 1-2 çay kaşığı limon suyu Tuz 1-2 yaprak hardal otu 1-2 yaprak marul 3-4 adet kiraz domates Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı ucu tutam kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Hardal Soslu Burger
Malzemeler: 250 gram kıyma (Tercihen tek çekim döş etten olmalı) Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 adet hamburger ekmeği 1 çay kaşığı acı veya tatlı biber sos 1 çorba kaşığı hardal 1-2 yaprak marul (Tercihen Yedikule marulu) Karamelize Soğan İçin: 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 adet kırmızı soğan 2 çay kaşığı tuz (ovmak için) 2 çorba kaşığı sıvı yağ …
Devamını oku »Kara Buğday (Greçka) Kısırı
Malzemeler: 1 su bardağı greçka (karabuğday) 1 adet orta boy soğan 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı biber salçası 4-5 dal taze soğan Birkaç dal maydanoz Nar ekşisi, tuz Hazırlanışı Kara buğdayı haşlayacağınız tencereye aktarın. Üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte, hafif diri kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlayın. Artan suyunu süzüp haşladığınız buğdayı soğumaya bırakın. …
Devamını oku »Cevizli ve Peynirli Toplar
Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi 1 adet beyaz soğan 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 5 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı limon suyu 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi (tercihen tam buğdaylı köy ekmeği) 1 çay kaşığ ıkimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 50 gram sert tulum …
Devamını oku »Ekmek Üstü Baharatlı Peynir
Malzemeler: 100 gram tulum loru 50 gram labne peyniri 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates püresi 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı toz biber Birer tutam pul biber, kişniş tohumu, kimyon 2 adet grissini 3 yaprak taze fesleğen 2 yaprak taze reyhan 4-5 adet ceviz içi Hazırlanışı: Grissiniyi çukur bir kabın içinde ufalayın. Fesleğenleri ceviz …
Devamını oku »