Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Tex-Mex Burger

Tex-Mex Burger

1965

Malzemeler:

225 gram dana kıyması (Yüzde 100 dana etinden olmalı)

Tuz, karabiber

50 gram kırmızı lahana

1 tutam beyaz toz biber

1 adet hamburger ekmeği

1 çay kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı acılı domates sosu

1 çay kaşığı kıyılmış taze kişniş

1 tatlı kaşığı baharatlı mayonez

1-2 dilim Pepper Jack Peyniri

Hazırlanışı:

Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. Diğer malzemeleri hazırlayana dek yağlı kağıdın üzerine aktarın ve bu şekilde buzdolabında bekletin.

Sosu için; Acılı domates sosuna kişnişi ekleyin. İyice karıştırın, sosunuz hazırdır.

Lahanayı çok ince jülyen şeklinde kıyın. Tuzu ve beyaz biberi ekleyin. İyice harmanlayıp yoğurun.

Fırça yardımı ile hamburger ekmeğinin iç yüzeylerini 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayın. Ekmeğin iç yüzeylerini tavada kızartın.

Hazırladığınız köfte hamurunun da her iki tarafını ızgarada 4’er dakikada kızartın.

Hamburger ekmeğinin ilk katının üzerini domates sostan sürün. Sırasıyla baharatlı kırmızı lahananın yarısını, ızgarada kızarttığınız hamburger köftesini, kalan lahanalı karışımı yerleştirin. Aralarına baharatlı mayonezden de sürerek tatlandırın.

Ekmeğin diğer katını da malzemelerin üzerine yerleştirerek kapatın ve hemen servise hazır edin.

OKU ➤  Doğanay’ın Yeni Buluşu İçecek Sektörünü Sarsacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir