Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Hindi Burger

Hindi Burger

1964

Malzemeler:

200 gram hindi eti kıyması

1 çorba kaşığı soya sosu

1 diş sarımsak

Taze çekilmiş karabiber

Hamburger ekmeği

1 çay kaşığı tereyağı

1 adet avokado

1-2 çay kaşığı limon suyu

Tuz

1-2 yaprak hardal otu

1-2 yaprak marul

3-4 adet kiraz domates

Sosu İçin:

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı ucu tutam  kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı mayonez

1 çay kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Hindi kıymasını çukur bir kaba alın, havanda ezilmiş sarımsağı, taze çekilmiş karabiberi ve soya sosunu ekleyerek iyice yoğurun. Avucunuzun içinde hamburgeri hazırlayacağınız ekmekten biraz daha büyük bir yuvarlak köfte hamuru oluşturun. Yağlı kağıdın üzerine aktarıp kalan malzemeleri hazırlayana dek buzdolabında dinlendirin.

Sosu için; Yoğurdu, mayonezi, sirkeyi ve kırmızı toz biberi bir kapta iyice çırpın. Sosunuz hazırdır.

Avokado püresi için; Avokadoyu enine ikiye kesip çekirdeğini çıkartın. İç kısmını tatlı kaşığı yardımı ile çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin. Birkaç çay kaşığı limon suyu ve tuz ekleyerek tatlandırın. Avokado sosunuz da hazırdır.

Fırça yardımı ile hamburger ekmeğinin iç yüzeylerini 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayın. Tavada kızartın.

Hindi kıymasından hazırladığınız köfte hamurunun da her iki tarafını ızgarada 4’er dakikada kızartın.

Hamburger ekmeğinin ilk katının üzerine hazırladığınız yoğurtlu sostan sürün. Köfteyi, enine ikiye kesilmiş kiraz domatesleri, taze hardal otunu dekoratif bir şekilde yerleştirin, aralarına da avokado sosu sürüp tatlandırın. Ekmeğin diğer katını da malzemelerin üzerine yerleştirerek kapatın ve hemen servise hazır edin.

OKU ➤  Blok margarin, Osmanlı temasıyla görücüye çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir