Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bol Bademli Pilav

Bol Bademli Pilav

Puan ver

1997

Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinci

4 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu

Tuz, karabiber

1 kase badem içi

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar (yarım saat) bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın.

Tereyağını ve sıvı yağı pilavı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. Pirinci ekleyin. 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak et veya tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin.

Ayrı bir tavada badem içlerini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kavurun. Pilav pişince ocaktan alın, demlenme sırasında bademleri ve taze çekilmiş karabiberleri serpin. 5 dakika daha dinlendirdikten sonra servise hazır edin.

OKU ➤  Fransız Tostu

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Puan ver Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz