Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Fıstıklı Ezmeli Karnabahar

Fıstıklı Ezmeli Karnabahar

1982

Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar

1 adet patates

1 adet havuç

100 gram yerfıstığı ezmesi

1 fincan bezelye

1 çorba kaşığı köri

Yarım demet maydanoz

1-2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Patates ve havucu temizleyip küp doğrayın. Bir tavada tereyağı ile havuç ve patatesi birkaç dakika kavurun. Karnabaharı ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak su, fıstık ezmesi, bezelye köri, tuz ve karabiberi ilave edin. 20 dakika pişirip tencereye limon suyu, kıyılmış maydanoz ekleyin. 10 dakika daha pişirip servis tabağına alın.

OKU ➤  Çiçek Özlerinden Gelen Lezzet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir