Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri (sayfa 4)

Pasta Tarifleri

Vişneli Mus

  Vişneli Mus Malzemeler: > 3 pat pandispanya Mus için: > 5 adet yaprak jelatin > 250 ml. vişne suyu > 70 gram yumurta beyazı > 170 gram çırpılmış kremşanti > 120 gram toz şeker   Vişneli Mus Hazırlanışı: Yumurta beyazı ve şekeri çırpın. Yumuşatılmış jelatinleri eritin ve vişne suyuna ekleyin. Çırpılan yumurtaya önce meyve suyunu sonra kremşantiyi ekleyin. Çemberin …

Devamını oku »

Kağıt Helva Pastası Video

Kağıt Helva Pastası İçin Malzemeler ; 3 adet kağıt helve 100 gram bitter çikolata 3 çorba kaşığı şeker 5 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı su Kağıt Helva Pastası tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Panforte

Malzemeler: > 190 gram un > 60 gram pudra şekeri > 24 gram toz badem > 1 tutam tuz > 20 gram kakao > 10 gram süt > 12 gram bal > 40 gram yumurta sarısı > 100 gram tereyağı Çikolatalı dolgusu için: > 100 gram yumurta > 60 gram toz şeker > 100 gram krema > 200 gram süt …

Devamını oku »

Çilekli Panna Cotta

Malzemeler 200 gram çilek 2 yaprak jelatin 200 ml. krema 200 gram toz şeker Hazırlanışı Çilekleri blendardan geçirin. Yaprak jelatinleri suya koyup eritin ve sıkın. Çilekleri krema ve toz şeker ile tencereye koyup jelatini ekleyin. Koyulaşınca ateşten alın. Panna cotta kalıplarını streç film ile kaplayın. Tatlıyı kalıplara paylaştırıp derin dondurucuda 2 saat bekletin. 2-3 çileği kesin. Panna cottaları ters çevirip çileklerle …

Devamını oku »

Kakaolu Kalpli Pasta

Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya margarin …

Devamını oku »

Sade ve Vanilyalı Yaş Pasta

Malzemeler Hamur İçin: 6 adet yumurta 1 tutam tuz 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya Şerbet için: 5 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı su 1-2 damla limon veya portakal suyu Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya …

Devamını oku »

Sacher Torte

Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri 5 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 150 gram eritilmiş bitter çikolata 1 kahve fincanı toz şeker 1 su bardağı un (silme) 100 gram kayısı marmeladı Çikolatalı Kaplaması İçin: 150 ml. krema 250 gram bitter çikolata (kuvertür) 30 gram tereyağı Sacher Torte Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin, ılınmaya bırakın. Oda …

Devamını oku »

Orman Meyveli Pasta

Malzemeler: Bisküvili tabanı için: 1 su bardağı fındık içi 1 paket petibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 2 çorba kaşığı vişne suyu Kreması için: 200 gr labne peyniri 100 gr lor peyniri (tercihen Ayvalık loru veya tatlı lor) 200 ml krema 1 çorba kaşığı un 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı pudra şekeri Orman meyveli karışım için: 1 büyük kase …

Devamını oku »

Ballı Pasta

Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 100 gram yağ veya margarin, 3 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı soda 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu 5 su bardağı un 1 paket vanilya Bir tutam tuz Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya …

Devamını oku »

Çikolatalı Kavanoz Pastası

Malzemeler: 1 adet kakaolu hazır pandispanya hamuru Yarım paket çikolatalı kremşanti 1 kahve fincanı damla çikolata Doğranmış çilek Krokan Bal Çikolatalı Kavanoz Pastası Hazırlanışı: Pandispanyayı bir kabın içinde ufalayın. Her bir kavanozu bir kat pandispanya üzerine bal, krema, çilek ve krokan  olacak şekilde ikişer defa tekrar ederek doldurun. Kavanozda kekiniz hazırdır.

Devamını oku »