Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Kremalı Mini Milföy Pastacıklar

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
463 30
0
Kremalı Mini Milföy Pastacıklar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1466

Malzemeler:

10 adet hazır milföy hamuru

2 adet yumurta

Yarım litre süt

3 çorba kaşığı un

1 çay bardağı toz şeker

160 gram beyaz çikolata

Süslemek İçin:

Şeker hamuru

Hazırlanışı:

Kreması için; Orta boy bir tencerede 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri çırparak karıştırın, karışıma 3 çorba kaşığı unu ekleyerek macun kıvamına getirin, daha sonra yarım litre sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp bıçak yardımıyla ufak parçalara  böldüğünüz 160 gr beyaz çikolatayı sıcak kremaya ekleyip erimesini sağlayın. Kremanın üzerini hava almaması için tamamen kapatacak şekilde streç filmle kaplayın. Böylece kremanın üzeri soğuma aşamasında kalınlaşmayacak ve krema pürüzsüz olacaktır. Hazırladığınız pastacı kremasını en az 3 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.

Milföy hamurları oda ısısında çözülünce biri büyük diğeri küçük ve ortası boş kalp şeklindeki kalıplar yardımı ile hamurlar elde edin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında kızartın. Fırından alın, bütün kalpli milföylerin üzerine sıkma torbası yardımı ile pastacı kremasından sıkın. Üzerine ortası boş kalpli hamuru yerleştirin. Ortasına gerekirse biraz daha pastacı kreması ile doldurabilirsiniz. Şeker hamuru ile elde ettiğiniz kırmızı küçük kalpler veya güllerle de süsleyip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Danette’den, eğlenceli ve sağlıklı yepyeni bir atıştırmalık: Danette 2’lim

Next Post

Balkabaklı Creme Brulee

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balkabaklı Creme Brulee

Balkabaklı Creme Brulee

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki