Panforte

panforte

Malzemeler:
> 190 gram un > 60 gram pudra şekeri > 24 gram toz badem > 1 tutam tuz
> 20 gram kakao > 10 gram süt > 12 gram bal
> 40 gram yumurta sarısı > 100 gram tereyağı
Çikolatalı dolgusu için:
> 100 gram yumurta > 60 gram toz şeker > 100 gram krema
> 200 gram süt > 80 gram çikolata (Kakao oranı % 70)
Üzerini Süslemek İçin:
> Mevsim meyveleri > 100 gram krema > 100 gram bitter çikolata

Panforte Hazırlanışı: Unu eleyip yoğurma kabına alın. Kakaoyu, pudra şekerini, toz bademi ve tuzu ekleyip harmanlayın. Yumurta sarısını, sütü, balı ve küp doğranmış tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru ısıya dayanıklı dikdörtgen veya kare kaba yayın. Hamurun çok fazla kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serin ve bir avuç nohut serpin. Hamuru önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin. Fırından alın. Çikolata dolgusu için çukur bir kapta kremayı, sütü ve çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ile şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Eriyen çikolatalı karışımı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı yarı pişmiş tart hamurunun üzerine dökün. 160 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alın. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Birkaç saat bekletin. Üzeri için; Çikolatayı benmari usulü eritip krema ile iyice karıştırın. Karışımı sıkma torbasına aktarıp buzdolabına kaldırın. Tatlıyı dilimleyin, üzerine istediğiniz meyveleri yerleştirin. İsteğe göre kremalı çikolata püresini sıkma torbası yardımı ile dekoratif bir şekilde tatlıyla tamamlayın. Servis yapın.

 

OKU ➤  Linfa Gıda Sarımsak Püresiyle mutfakta geçirilen zamanı azaltıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir