Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Ballı Pasta

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Pasta Tarifleri
483 10
0
Ballı Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ballipasta

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

100 gram yağ veya margarin,

3 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı soda

1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

5 su bardağı un

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Krema için:

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı nişasta

1.5 su bardağı süt

100 gram tereyağı veya margarin

1 paket vanilya

Ballı Pasta Hazırlanışı

Hamuru hazırlamadan önce, 24 cm, 26 cm veya 28 cm çapında kalp şeklinde pasta kalıbının içi için 7-8 adet parşömen kağıdını kesip hazırlayın. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları tencereye koyun. Daha sonra üzerine yağ, şeker, bal ve bir tutam tuz ilave ederek,  7-8 dakika ocağın üzerinde sürekli karıştırarak ısıtın. Daha sonra üzerine sirke ile karıştırılmış soda ilave edip, 2- 3 dakika hafif karıştırın. Karışımı ocaktan alıp, üzerine un ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.  Hazırladığınız hamurdan 7-8 parçaya bölmek kaydı ile, 24 cm, 26 cm veya 28 cm çapında pasta kalıbının ölçüsünde, kesilmiş, parşömen kâğıdının üzerine, 0.5 cm kalınlığında yufkayı el ve ya merdane yardımı ile yayın. Pastanın 1. katını 10 dakika önceden ısıttığınız ve 180-200 dereceye ayarladığınız fırında 6-8 dakika süreyle kahverengi olana kadar pişirin. Hamurun kalan diğer 7 parçasını da parşömen kâğıdı serilmiş pasta kalıbına yayarak, ayrı ayrı pişirin. Pastanın katlarını 8 saat oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, parşömen kâğıdından ayırarak, bir tabağa koyun. Daha sonra pastanın her katının üzerine spatula yardımı ile krema sürerek üst üste dizin.Pastanın  en üst katına ve kenarlarına krema sürüp, dilediğiniz şekilde süsleyin. Pastayı 2 gün oda sıcaklığında beklettikten sonra, arzunuza göre dilimleyip servis edin.

Krema için; Yumurtayı şekerle birlikte, beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın. Üzerine nişasta ve süt ilave edip, sürekli karıştırarak, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp üzerine yağ ve vanilya ekleyin. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Krema özleştikten sonra, pasta için kullanın.

NOT: Bu karışım küçük tencerede pişirilmemeli, çünkü çabuk taşar ve alüminyum tencere dışında bütün tencerelerde pişirilebilir ( Alüminyumda pişirilirse kararma ve zehirlenme yapma riski vardır).

Tags: Tatlılar
Previous Post

Cheesecake Lezzeti Artık Yanı Başınızda

Next Post

Siemens İle Çocukların Enerjisi Hiç Bitmesin

Yemek Zevki Editör

Next Post

Siemens İle Çocukların Enerjisi Hiç Bitmesin

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki