Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet ekmek ayvası Yarım litre tavuk suyu Yarım çay bardağı yemeklik krema 1,5 yemek kaşığı gojiberry Tuz, karabiber 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Çeyrek limon Bir tutam limon tuzu 1 yemek kaşığı rende havuç 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Ayvayı limon …
Devamını oku »Tarifler
Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta
Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Keki İçin: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı bal kabağı (püre halinde) 2 su bardağı un İç Kreması İçin: 1 paket sade pasta kreması 1 çay bardağı fındık içi kırılmış 2 su bardağı balkabağı püresi İsteğe …
Devamını oku »Patatesli Kiş
Patatesli Kiş (4 Porsiyon İçin) Malzemeler: Kremalı Karışım İçin: 225 ml. krema 225 ml. süt 5 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç Malzemesi İçin: 1 adet büyük boy patates 2 dal pırasa 100 gram çeddar peyniri Kiş Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 250 gram un 3 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk
Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 kilo kemiksiz ızgaralık tavuk eti, çok küçük doğranmış 4 adet kemer patlıcan, uzunlamasına doğranmış 2 adet orta boy kuru soğan, doğranmış 2 adet çarliston biber, doğranmış 5 iri diş sarımsak, doğranmış 2 adet orta boy domates, rendelenmiş 2 tatlı kaşığı acı biber salçası 2 çay kaşığı köri 2 çay kaşığı kajun baharatı …
Devamını oku »Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 1 adet yumurta 75 gram toz şeker 1 paket vanilya Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 125 gram un Yarım paket vanilya 100 gram margarin 50 gram beyaz çikolata Yeterli miktarda sıcak su 1 …
Devamını oku »Sarımsaklı Et Kapama
Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte) Malzemeler: 1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir) 1 baş sarımsak 1 adet soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı: Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup …
Devamını oku »Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası
Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası Malzemeler: 1-2 adet büyük kereviz (500 gram kadar) 1 baş rezene 2 adet greyfurt 2 dal kereviz sapı 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Rezeneleri mandolin yardımı ile çok ince dilimleyin. 1 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bu suda rezeneleri yaklaşık 30 dakika marine edin. Kerevizleri de mandolin yardımı …
Devamını oku »Yeşil Smoothie Bowl
Yeşil Smoothie Bowl (2 Kişilik) Malzemeler: 3 adet doğranmış ve dondurulmuş muz 2 avuç donmuş ya da taze ıspanak Yarım çay bardağı süt ya da badem sütü 4 çorba kaşığı buzlu badem 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu 2 tatlı kaşığı chia tohumu Servis İçin: Frambuaz, yaban mersini Ay çekirdeği Chia tohumu Kakao taneleri Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra …
Devamını oku »Pratik Muhallebi
Pratik Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 50 gram margarin 2-3 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 200 gram labne peyniri Üzeri İçin: Orman meyvesi, Antep fıstığı içi, bir tutam mavi haşhaş Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp poker siteleri servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun. …
Devamını oku »Kabaklı Kinoa Salatası
Kabaklı Kinoa Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 4 adet küçük boy kabak 1 adet orta boy domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet küçük boy soğan 1 avuç maydanoz ve dereotu 1 adet salatalık 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı sumak 1 adet limonun suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kinoayı orta …
Devamını oku »