Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Biftekli Pirinç Salatası

Biftekli Pirinç Salatası

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı Amerikan pirinci

2,5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

200 gram kültür mantarı

1 adet kereviz

4 dal taze soğan

500 gram biftek

2-3 yaprak marul

Sosu İçin:

1 su bardağı krema

3 çorba kaşığı sirke

1,5 çay kaşığı toz şeker

Acı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğumaya bırakın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Kerevizin kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra birkaç çay kaşığı limon suyu ilave ederek kararmasını önleyin. Mantarları nemli bir bezle silip enine ve boyuna keserek dört eşit parça elde edin. Taze soğanı, kerevizi ve mantarları geniş bir kapta harmanlayın. Sosu için tüm malzemeyi çırpın ve ¼’ünü hazırladığınız sebzeli karışıma ilave edin. Kalanını haşlanmış pirince ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin. Salatayı servis etmeden 15 dakika önce biftekleri ızgarada pişirdikten sonra jülyen doğrayın. Salatayı servis tabağına aktarın. Üzerine biftekleri yerleştirin. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.

#bifteklipirinçsalatası #salata #yazsalataları #salatatarifleri #etlisalata #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir