Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karışık Orman Meyveli Çikolata

Karışık Orman Meyveli Çikolata

Prodüksiyon: İnci BAK / Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY / Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

70 gram pembe pul çikolata

70 gram pul çikolata

Karışık orman meyveleri

Hazırlanışı:

Benmari veya mikrodalga yöntemi ile erittiğimiz çikolatayı temiz bir tezgahın üzerine (tercihen mermer tezgah olmalı) Palet bıçak veya spatula yardımı ile çikolatayı havalandırın. Çikolata koyu ve yoğun bir kıvama gelene kadar havalandırma işlemine devam edin Çikolata 18-20 dereceye geldiği zaman işlenmeye hazır hale gelmiş demektir. Kıvama gelen çikolatayı istediğiniz silikon kaplara paylaştırın. Her birinin içine farklı farklı meyveleri ekleyin. (Meyvelerin ıslak olmamasına özen gösterin) Oda sıcaklığında donunca kalıbından çıkartın ve Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

Şefin notu: İlk denemede çikolatanız çok sertleşir ve akışkan olmazsa, çikolatanızı tekrar eritebilirsiniz.

#karışıkormanmeyveliçikolata #evdeçikolatayapımı #kolayçikolatayapımı #çikolatatarifi #çikolata #evdetatlıyapımı #bayramlıktatlılar #bayramlıkçikolatalar #food #yummy #desserts #evdebayramkeyfi

Tavsiye

Minik Biber Dolmaları

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik)  Malzemeler: 1 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir