Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Meyveli Pirinç Salatası

Meyveli Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı Amerikan pirinci

100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş)

100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz)

100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış)

Sosu İçin:

200 ml. portakal suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi

2 çay kaşığı hardal

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Pirinci, 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 2,5 bardak kaynar suda haşlayın. Süzün ve orta büyüklükteki salata karıştırma kabında üzümlerle ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte karıştırın. Sosu için; Portakal suyunu, zeytinyağını, hardalı, sirkeyi, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sosunuz hazırdır. Sosu, pirinçli karışımı ve kalan malzemeyi bir kapta harmanlayın. Soğuk servis yapın.

#meyvelipirinçsalatası #yazsalataları #salata #pirinçlisalata #salatatarifleri #evdesalata #bayramsalata #meyvelisalatalar #meyvelitarifler #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir