Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 50)

Tarifler

Tahıllı Salata

Tahıllı Salata

Tahıllı Salata (2 Kişilik)   Malzemeler 4 çorba kaşığı nohut 4 çorba kaşığı buğday 4 çorba kaşığı pirinç greçka 2 çorba kaşığı yeşil mercimek 4 yaprak kıvırcık 1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği Yarım demet roka Çeyrek demet dereotu Çeyrek demet maydanoz Yarım dilim nar 4 adet çeri domates 1 yaprak taze yufka 2 adet taze soğan 8 adet ceviz içi …

Devamını oku »

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese (2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …

Devamını oku »

HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

HUQQabaz’da iftar sahura kadar… Ramazan’da keyif ve huzur dolu bir masada Türk mutfağının özellikle de geleneksel sokak lezzetlerinin sofralardaki en özel lezzetleriyle buluşmak isterseniz, Ataşehir Watergarden HUQQabaz şubesi tam size göre. Bulunduğu lokasyonda son zamanların en gözde mekanı olmayı başaran HUQQabaz, oldukça iddialı olduğu geleneksel tatlar üzerine yoğunlaştığı zengin Ramazan menüsüyle dikkat çekiyor.    Çöp şiş, Adana, mantı, hamburger, köfte, …

Devamını oku »

Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet büyük boy elma 2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kakao Muhallebisi İçin: 250 ml. süt 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı vanilya 100 ml. krema 100 gram labne peyniri 1 Kutu Cook Çok Amaçlı Folyo Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan Ramazan sofraları deyince akla en sevdiğimiz çeşit çeşit yemekler, tatlılar, mevsime uygun salatalar, börekler geliyor. Mutfakta pek fazla vaktiniz yok ama Cook gibi kurtarıcılarınız varsa yemek yapmaktan hiç korkmayın! Domatesli ve Sebzeli Pirinç Pilavı  (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 adet büyük boy domates (300-400gr) 2 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik)   Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …

Devamını oku »

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …

Devamını oku »

Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu (6 Kişilik)   Karadut Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı karadut 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz karadutları  ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğuk …

Devamını oku »

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik)   Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (6  Kişilik)   Malzemeler: 1 litre ayran 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz Yarım demet kıyılmış nane 4-5 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı yarma mısır 1 çay bardağı buğday Buz parçaları Hazırlanışı: Yarma mısırları ve buğdayları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan …

Devamını oku »