Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sebzeli Karnıyarık

Sebzeli Karnıyarık

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak

Malzemeler:

12 adet mini patlıcan (baby)

500 gram havuç (soyulmuş ve jülyen doğranmış)

500 gram taze kabak

250 gram kırmızı dolmalık biber

1 adet yeşil limon

12 adet chery domates

100 gram dolmalık fıstık

200 gram yoğurt

20 gram kuru nane

200 ml bitkisel yağ

60 gram tuz

10 gram karabiber

2 diş sarımsak

40 gram toz şeker

 Hazırlanışı:

Alacalı soyulmuş patlıcanları 30 gram tuzla tuzladıktan sonra bir süre dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda kızartıp, kağıt bir havlunun üzerinde yağını çekmesini  sağlayın. Orta boy bir tavada fıstıkları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağın aromasını aldıktan sonra jülyen doğranmış kabak havuç ve biberleri ekleyerek fazla yumuşatmadan tuzunu ve biberini ilave edin. 10 gram toz şekeri de ekledikten sonra10 dakika dinlendirin. Daha sonra patlıcanların içine birer tatlı kaşığı kadar karışımdan koyup üzerlerine birer adet chery domates koyun, 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Kuru nane ve yoğurt karışımını da şat bardaklarına koyduktan sonra soğutup dinlendirilmiş imam bayıldı ile servis edin.

#ramazantarifleri #ramazan #eksmutfak #şefeyüpkemalsevinç #eyüpkemalsevinçmutfakakademisi #tarif #patlıcanlıtarifler

Tavsiye

Tuzlu Yoğurtlu Yumurta Kavurması

Tarif: Mehmet TANRIVERDİ – Fotoğraf: Erol İĞDE 2-3 Kişilik Malzemeler: 2 yumurta 1 tatlı kaşığı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz