Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 34)

Tarifler

Kara Orman Meyveli Pasta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN   –  Yemek Danışmanı: Rafet İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram kremşanti 100 gram beyaz pralin 400 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş) 5 adet yaprak jelatin 90 gram toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı Orman Meyveli Karışım İçin: 50 gram frambuaz 50 gram dağ çileği 50 gram böğürtlen …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Yapım: Hasan Karabulut – Sianji Resort Bodrum Executive Şefi  (1 Kişilik) Malzemeler: 100 gram domates 20 gram kuru soğan 5 gram sarımsak 2 gram fesleğen 10 gram havuç 5 gram kereviz sapı 10 gram domates salçası 20 gram parmesan peyniri 1 gram maydanoz 1 gram dereotu 5 gram tereyağı 1 adet tost ekmeği 5 gram ayçiçek yağı 2 gram tuz …

Devamını oku »

Kabak Bayıldı

Tarif: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet orta boy kabak 4 adet soğan 2 adet domates 3 adet sivri biber 2 diş sarımsak 1 çay bardağı kadar zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 3-4 dal dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye kabakları alın …

Devamını oku »

Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

(4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram orta büyüklükte kırmızı  pancar 1 adet büyük boy doğranmış göbek marul 3 dal dereotu, doğranmış Yarım su bardağı iri doğranmış ve kızartılmış California cevizi 60 gram yumuşak ve ufalanmış keçi peyniri Taze çekilmiş karabiber Sosu İçin: 3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı elma sirkesi 2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı 1/4 çay …

Devamını oku »

Bol Çikolatalı Tart Brownie

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı süt 1 tutam tuz Yarım su bardağı toz şeker 1+1/2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Çikolatalı Karışımı İçin: 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tarçın 250 gram …

Devamını oku »

Kayısılı ve Çikolatalı Milföy Börek

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK –  Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 10 adet kayısı 6 adet hazır milföy hamuru 2 çorba kaşığı bitter damla çikolata (veya parça çikolata) Tarçın Pudra şeker Hazırlanışı: Milföyleri oda ısısında yumuşatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana bitiştirerek bütün bir dikdörtgen hamur oluşturun. Çikolata parçacıklarını elinizle bastırarak hamurun içine batırın. Üzerlerine ikiye kesilmiş kayısıları …

Devamını oku »

Domates Soslu Makarna

Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci BAK  – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet olgun domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet sivribiber 2 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 1 paket pappardelle makarna Birkaç dal taze …

Devamını oku »

Peynirli Kabak Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet küçük boy Girit kabağı 50 gram beyaz peynir 50 gram süzme peynir 4-5 adet iri doğranmış ceviz içi 1 adet küçük boy haşlanmış patates 5-6 dal maydanoz 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın. Kabakların üzerini kapak şeklinde kesin. İçini dolma oyacağı veya küçük bir tatlı …

Devamını oku »

Havuçlu ve Bademli Pasta

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak  (8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: 1 paket kremşanti 200 gram labne peyniri 2 çay bardağı süt 1 …

Devamını oku »

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

(8-10 Kişilik) Malzemeler: 500 gram balkabağı, küp halinde kesilmiş 2 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve dörde bölünmüş) 2 su bardağı haşlanmış yabani pirinç 1 kahve fincanı ay çiçeği çekirdeği 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı ılık su Birkaç dal kişniş, kıyılmış Tuz Hazırlanışı: Küp şeklinde doğranmış balkabaklarını zeytinyağı …

Devamını oku »