Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 33)

Tarifler

Peynirli Poğaça

Tarif- Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler Hamuru için: 125 gram tereyağı 1 su bardağı süzme yoğurt 1 paket kabartma tozu Un İç  Malzemesi İçin: 4 çorba kaşığı lor peyniri Birkaç dal kıyılmış dereotu-maydanoz karışımı 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir bardak …

Devamını oku »

Badem Aromalı Cevizli Brownie 

Fotoğraf: İnci Bak  (6 Kişilik)  Malzemeler: 3 paket bitter çikolata (her biri 80 gramlık) 125 gram tereyağı 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 3 damla acıbadem aroması 1 paket vanilya veya aroması 1 su bardağı un (üstten bir parmak kadar eksik olacak) Bir tutam tuz ¾ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Sosu için: 80 gram bitter çikolata …

Devamını oku »

Etli Yeşil Elma Dolması

Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 300 gram orta yağlı kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 7-8 dal maydanoz 7-8 dal dereotu 5 dal nane 1 tatlı kaşığı yenibahar (silme) 1 çay bardağı pirinç 1 adet havuç 1 dal pırasa 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay …

Devamını oku »

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 200 gram kemiksiz kuzu incik 1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı) 1 çorba kaşığı nişasta 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 2 dal pırasa 1 adet dolmalık sarı biber 1 küçük kase ıspanak kökü 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Meyveli ve Sakızlı Muhallebi  

(8-10 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 2 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 7 su bardağı süt 1 su bardağı su Meyveli Jöle İçin: 1 paket limon jölesi 5 su bardağı soğuk su 1 adet kivi 8 adet vişne 1 adet şeftali 2’şer …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 3 yaprak marul 1-2 dal taze kişniş (veya maydanoz da olur) Yarım çay bardağı ceviz, iri çekilmiş Sosu İçin: 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2 diş sarımsak, havanda ezilmiş 1 …

Devamını oku »

Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza

Fotoğraflar: Hande Göksan – Hazırlayan: Müşerref Kartaler (2 Kişilik) Hamuru İçin: 2 su bardağı un Çeyrek paket maya 1 bardaktan bir parmak daha az ılık su 1 tutam toz şeker Tuz Domates Sosu İçin: 2-3 adet domates 1 çay kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber   Üzeri İçin: 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet …

Devamını oku »

Bamya Kızartması

Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 150-200 gram bamya 1 adet yumurtanın akı 2 çorba kaşığı un Yarım çay bardağı soda Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin:   1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) 5-6 yaprak taze nane 1 küçük diş sarımsak Tuz Hazırlanışı: Bamya kızartması için; İri bamya kullanmak şart değildir. Fakat …

Devamını oku »

Profiterollü Pasta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN   –  Yemek Danışmanı: Rafet İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: Pandispanyası İçin: 1 çay bardağı un 2 yemek kaşığı kakao Yarım su bardağı içi çekilmiş badem 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şeker 3 adet yumurta 2 kahve fincanı krema Profiterol Hamuru İçin: 1 su bardağı su 1 su …

Devamını oku »

Bamyalı Patates Çorbası

Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet orta boy soğan 3 adet patates 1 su bardağı krema Yarım tatlı kaşığı hardal 1 adet limon 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan sirkeli suya …

Devamını oku »