Malzemeler: • 500 gram taze fasulye • 3-4 adet domates • 2 adet soğan • 2 diş sarımsak • 4-5 yaprak fesleğen • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi Tarifi: Fasulyeleri ayıklayıp kılçıklarını temizledikten sonra yıkayın ve süzün. Fasulyeleri çok ince jülyen kesin. Birkaç …
Devamını oku »Tarifler
Bomba Pasta
Malzemeler: Pandispanya için: • 5 adet yumurta • 1 yemek kaşığı toz şeker • 70 gram un • 40 gram tereyağı • 2 yemek kaşığı kakao • 1 paket vanilya İç malzemesi için: • 1 kutu labne peyniri • 1 paket vanilyalı puding • 2 su bardağı süt • 1 adet yumurta • 2 kahve fincanı un • 2 kahve …
Devamını oku »Mardin Çöreği
Malzemeler • 5 su bardağı tam buğday unu • 125 gram tereyağı • 125 gram toz şeker • 1 su bardağı süt • 1,5 su bardağı su • 2 çay kaşığı instant maya • 1’er tatlı kaşığı tarçın, yenibahar, mahlep, karanfil tozu, ince çekilmiş rezene • 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 çay …
Devamını oku »Kirazlı Smoothie
Malzemeler 150 gram kiraz 250 ml. soğuk süt 2-3 top vanilyalı dondurma Bal 50 gram yoğurt Kirazlı Smoothie Tarifi: Kirazları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın. Blenderin içine ayıkladığınız kirazları koyun. Süt ve yoğurdu meyvelerin üzerine ekleyip karıştırın. Dondurmayı da ilave ettikten sonra bir kez daha çalıştırın. Tatlandırmak için arzunuza göre bal koyup tekrar karıştırabilirsiniz. Bardaklara boşaltıp servis edin.
Devamını oku »Patates Oturtma
Malzemeler 1 kilo patates 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet çarliston biber 1 adet kırmızıbiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Patates Oturtma Tarifi: Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Soğan ve biberleri zeytinyağını ekleyip kavrulunca, rendelediğiniz domatesleri ve salçaları ekleyin. …
Devamını oku »Domates Soslu Kuzu Tandır
Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 …
Devamını oku »Levrek Buğulama
Malzemeler 1 kilogramlevrek 2 adet domates 4 adet çarliston biber 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı 50 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tutam maydanoz 1 tutam pul biber Levrek Buğulama Tarifi: Domatesi blendır yardımıyla çekin. Sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşilbiberleri halka şeklinde doğrayın. Hepsini birlikte karıştırıp sos haline getirin ve 5 dakika kısık ateşte soteleyin. …
Devamını oku »Yumurta Dolması
Malzemesi: 6 adet yumurta 2 çay kaşığı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yumurta Dolması Tarifi: Yumurtaların içini bir kaba boşaltın. Yukarıdaki malzemeleri iyice harmanladıktan sonra yumurtaların içine doldurun. Üzerini zeytin içi ve maydanoz ile süsleyip servise sunun.
Devamını oku »Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler • 3,5 su bardağı un • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 2 adet yumurta • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi • 1 paket vanilya • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 küçük kase kayısı marmeladı Marmelatlı Kurabiye Tarifi: Unu, pudra şekerini ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını, …
Devamını oku »Kuşkonmaz Çorbası
Malzemeler: • 10 adet taze kuşkonmaz • 30 gram margarin • 2 yemek kaşığı un • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı su • 1 adet sebze bulyon Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzüp sütle birlikte blenderde ezin. Margarini eritip unu kavurun. Azar azar kaynar su ilave ederek …
Devamını oku »