Tarifler

Rezene Yatağında Levrek Poşe

Malzemeler 120 gram levrek 10 gram badem 45 gram rezene 30 gram limon 30 gram avokado 5cl. krema 5 gram şeker 5 gram soğan 5cl. sıvı yağ 3 gram tuz 3 gram tane karabiber Rezene Yatağında Levrek Poşe Tarifi: Levreğin filetolarını çıkartın ve buharda pişirin. Daha sonra sebze suyunda rezeneyi haşlayın. Limonları ise bir gece önceden şekere yatırıp, sabah çıkartın. …

Devamını oku »

Soya Soslu Brokoli Salatası

Malzemeler 1 paket brokoli (250-300 gram) 100 gram soya filizi 1 çay bardağı dilimlenmiş konserve mantar 2 diş sarımsak 3-4 adet kiraz domates 2 yemek kaşığı soya sosu 2 dal taze soğan Tuz, limon ve zeytinyağı Soya Soslu Brokoli Salatası Tarifi: Soya filizi ve brokolileri yıkayın. Brokolileri küçük parçalara ayırın. Soya filizi ve brokolileri buharda 15 dakika kadar haşlayın. Taze …

Devamını oku »

Borani

Malzemesi • 500 gram parça et • 500 gram yoğurt • 250 gram kara et • 2 kilo pencer (pazı) • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı lolaz (börülce) • 3 diş sarımsak • 3 su bardağı bulgur • 3 yemek kaşığı sade yağ • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı tarçın • 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Körili Balık Çorba

Malzemeler 30 gram tereyağı 25 gram un 4 gram köri 2 gram sarımsak 5 gram kabak 5 gram havuç 1 filiz dereotu 7 gram somon balığı 6ml. Krema 3 gram kereviz 3 gram tane karabiber Yarım limon Yeteri kadar tuz Körili Balık Çorba Tarifi: Somon balıklarını iyice yıkadıktan sonra bir taşım kaynatın. Üzerinde oluşan kefleri alın, bir saat sonra içerisinde …

Devamını oku »

Isırganlı Tavuk Güveci

Malzemeler 4 adet 2’ye ayrılmış tavuk kalça 4 adet küçük boy güveç 250 gram mantar 1 demet ısırgan otu 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı silme salça Yeteri kadar tuz Yarım su bardağı kaşar rendesi Isırganlı Tavuk Güveci Tarifi: Derilerini temizleyip ikiye ayırdığınız tavuk kalçalarını öncelikle yağsız bir tavada arkalı – önlü pembeleşinceye kadar kızartın. Tavukları tavadan alıp …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Patlıcan

Malzemesi • 2 adet patlıcan • 100 gram keçi peyniri • 2 kaşık domates sosu • Fesleğen (kurutulmuş) • Karabiber, tuz • Galeta unu • 1 adet yumurta • Yağ (kızartmak için) Keçi Peynirli Patlıcan Tarifi: Patlıcanları şerit şerit soyun, 1cm kalınlığında halka halka doğrayın, tuzlu suda 5 dakika  beklettikten sonra suyunu sıkın. Kızgın ve bol yağda yarı yarıya pişirin. Kızarmış patlıcanları kağıt …

Devamını oku »

Havuç Püreli Dil Balığı

Malzemeler: • 400 gram havuç • 1 adet küçük boy kuru soğan • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 1 yemek kaşığı tereyağı • Karabiber • Tuz • 2 adet dil balığı filetosu • Bir tutam taze kekik • 1 su bardağı un • Kızartmak için sıvı yağ • 2 adet kabak • 1 adet limon Havuç …

Devamını oku »

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Malzemeler • 5-6 dal taze fasulye • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 2-3 adet salçalık kırmızıbiber • 3 adet dolmalık yeşilbiber • 5-6 diş sarımsak • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 dal taze biberiye • 1 tatlı kaşığı hardal Sarımsaklı Sebze Kavurma Tarifi: Patlıcanı dilimleyip 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt …

Devamını oku »

Kayısılı Laz Böreği

Malzemeler: Hamuru için: • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı sıvı yağ • 3 adet yumurta • 1 kilo un • 1 yemek kaşığı sirke ve kabartma tozu Şerbeti İçin: • 3 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su • Birkaç damla limon suyu Kreması İçin: • 1 litre su • …

Devamını oku »

Sarıyer Böreği

Malzemeler: • 1 kilo un • 25 gram tuz • 2 adet yumurta • 500 gram su Sarıyer Böreği Tarifi: Bütün malzemeleri unun içine koyup 15 dakika yoğurun. 200 gram olacak şekilde yuvarlayın. Her bir yumak katını yağ ile yağlayın ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Tekrar tek tek yağlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendikten sonra hamurları elle …

Devamını oku »