Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası

Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası

Malzemesi:

• 1 adet tavuk göğsü eti

• 3 adet yumurta

• 1 avuç pirinç

• 150 gram kıyma

• 1 adet küçük soğan

• 1 demet maydanoz

• 1,5 litre su

• 30 gram tereyağı

• 1 adet limon

• Tuz

• Biber

Köfteli ve Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi :

Bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı altın rengi kavurun. Üzerine 1,5 litre sıcak su döküp, tavuk parçalarını ekleyin. Orta ateş üzerinde tavuk göğsü pişene kadar kaynatın. Tavuk etlerinin suyunu süzerek göğüs etlerini didin. Bu arada köfteleri hazırlayın. Bunun için; didilmiş tavuk göğüs etlerini, 1 yumurta beyazını, tuz ve biberi beraberce yoğurarak ceviz kadar köfteler yuvarlayın. Bu köfteleri elekle süzdüğünüz tavuk suyuna atın, üzerine 1 avuç pirinç ekleyin. Pirinçler pişene kadar haşlayın. Bu arada maydanozu yıkayın, kalan 1 yumurta sarısı, 2 tam yumurta ve limon suyunu beraberce çırpın. Çorbanın içine sicim gibi akıtın. Çorbayı sıcak olarak servis yapın, üzerine maydanoz serpin.

 

OKU ➤  Çahala (Karalahana Çorbası)

Bir Yorum

  1. BENGÜ’CÜĞÜM,Öncelikle kardeşinin doğum günü kutlu olsun, sağlıkla muulultkla nice seneler dilerim.Üçüncü pasta buysa onüçüncü de neler yapacaksın kimbilir.Tarifi okuyunca görüntünün yanı sıra lezzetinin de çok güzel olduğu anlaşılıyor.Pandispanya da çok başarılı.Ellerine sağlık.Çok sevgiler,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir