Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 294)

Tarifler

Enginarlı Kuzu Kavurma

Malzemeler: • 500 gram kuşbaşı kuzu eti • 1 çorba kaşığı margarin • 2 adet temizlenmiş enginar • 5-6 adet sivri biber • 5-6 adet mantar • 7-8 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 7-8 adet kiraz domates • Tuz • 1 dal taze biberiye Enginarlı Kuzu Kavurma Tarifi;  Tencereyi iyice ısıtıp etleri ilave edin. Suyunu çekene dek …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Rulo Köfte

Malzemeler • 9-10 adet hazır baklava yufkası • 500 gram köftelik kıyma • 1 adet soğan • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon • 1 adet yumurta Üzeri İçin: • 1 kase sıvı yağ ve su karışımı • 1 adet yumurtanın sarısı • Susam ve çörek otu Baklava Yufkasında Rulo Köfte Tarifi; Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, …

Devamını oku »

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler • 2 adet kabak • 3 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı un • 1,5 – 2 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri • Tuz, muskat cevizi, karabiber • 8 adet kuzu pirzola Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi; Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her …

Devamını oku »

Şalgam Çorbası

Malzemeler • 2 adet orta boy şalgam • 1 çay bardağı pilavlık bulgur • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet orta boy soğan • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • 6 su bardağı su • Tuz  Şalgam Çorbası Tarifi; Şalgamları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş şalgamı …

Devamını oku »

Sac Tava

Malzemeler: • 600 gram kuzu eti • 4-5 adet sivribiber • 3 adet orta boy domates • Tuz, Bağdat pul Bağdat biber, Bağdat kekik, Bağdat karabiber • 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Tarifi; Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek …

Devamını oku »

Firik Pilav Eşliğinde Et Sote

Malzemeler: Et Sote İçin: • 1 kilo dana kuşbaşı • 2 adet kuru soğan • 5 adet sarımsak • 2 adet dolmalık biber • 2 adet kaypa biber • 1 adet domates • 100 gram zeytinyağı • 20 gram tuz • 10 gram karabiber • 10 gram pul biber Firik Pilavı İçin: • 1 kilo firik • 2 adet kuru …

Devamını oku »

Karamelize Kuzu Pirzola

Malzemeler • 500 gram kuzu pirzola • 3 adet havuç • 100 gram arpacık soğan • 5 adet sarımsak • 100 gram zeytinyağı • 10 gram et suyu / bulyon • 20 gram tuz • 10 gram karabiber • 10 gram kimyon • 100 gram su Karamelize Kuzu Pirzola Tarifi; Arpacık soğanları, sarımsak ve iri kesilmiş havuçları zeytinyağında soteleyin. Ayrı …

Devamını oku »

Kayısı Güzeli

Malzemeler: • 1 paket margarin (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı pudraşekeri • 1 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Un Marmeladı İçin: • Kayısı püresi • Ceviz içi • Toz şeker Kayısı Güzeli Tarifi; Hamuru için; Azar azar un ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Pürüzsüz ve hafif yumuşak bir hamur elde edene dek …

Devamını oku »

Jöleli Kayısı Tatlısı

Malzemeler: • 1 kilo gün kurusu kayısı • 2 kilo kompostoluk gün kurusu kayısı • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı ayçiçeği yağı • Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Süslemek için: • 1 su bardağı soyulmuş kayısı çekirdeği • Yarım çay bardağı tüm yeşil fıstık • Ceviz içi • Sade jöle …

Devamını oku »

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Malzemeler: • 500 gram taze çağla meyvesi • 500 gram kuzu eti • 2-3 adet orta boy domates • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı • 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kuzu Etli Çağla Yemeği Tarifi; Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, …

Devamını oku »