Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 295)

Tarifler

Kavunlu Sorbe

Malzemeler: • 1 adet küçük boy kavun • 4-5 yaprak taze fesleğen • 4-5 yaprak taze nane • 1 çay kaşığı vanilya özütü • 2 limon kabuğu rendesi • 5 adet büyük boy limon Kavunlu Sorbe Tarifi; Limonları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini sonrasında kapak olarak kullanabilecek şekilde (yatay) olarak kesin. Limonların içini küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. İçini …

Devamını oku »

İncirli Armut Kurabiye

Malzemeler: • 1 kilo un • 600 gram margarin • 200 gram toz şeker • 200 gram pekmez • 20 gram kabartma tozu • 4 adet yumurta • 200 gram Hindistan cevizi • 200 gram parça çikolata • 500 gram doğranmış kuru incir İncirli Armut Kurabiye Tarifi; Malzemelerin hepsini sırası ile bir kaba koyun. Tamamını yoğurduktan sonra armut şeklini verin. …

Devamını oku »

Top Top Çörek

Malzemeler: • 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin • 1 kup süt (ılık) • 1/3 ılık su • ¼ toz şeker • 1 paket toz maya • ¾ kup un • 1,5 çay kaşığı tuz Tarçınlı karışım için: • 1 kup toz şeker • 4 tatlı kaşığı tarçın (birlikte harmanlayın) Ayrıca: • 8 yemek kaşığı eritilip ılınmış tereyağı Top Top Çörek …

Devamını oku »

Fındıklı Örgü Çörek

Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …

Devamını oku »

Kayısılı Mini Cheesecake

Malzemeler: • 1 paket pötibör bisküvi • 1 paket yulaflı bisküvi • 1 su bardağı fındık içi • 50 gr eritilip ılınmış tereyağı • 200 gram labne peyniri • 1,5 çay bardağı toz şeker • 2 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 çorba kaşığı buğday nişastası • 10 adet taze kayısı Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini temizleyip blender yardımı ile …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemeler: 1 su bardağı domates püresi 1 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı et veya tavuk suyu 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik   Hazırlanışı: Tereyağını eritip domates püresini ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynattıktan sonra sıcak et veya tavuk suyunu ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Tuzunu ve baharatını ilave edip tatlandırın. Ocaktan alın. …

Devamını oku »

Reyhanlı Soğan Dolması

Malzemeler: • 4 adet büyük boy soğan • 4 su bardağı su • 200 gram yağsız kıyma • 1 çay bardağı pirinç • 1 çay bardağı zeytinyağı • Yarım demet taze reyhan • Ayrıca 1 su bardağı su • Tuz • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (Ajvar sos)   Hazırlanışı: Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar suyu …

Devamını oku »

Tavuklu Yufka Sarması

Malzemesi • 1 adet yufka • 1 adet tavuk göğsü • 1 adet kırmızı biber • Yarım demet dereotu Tavuklu Yufka Sarması Tarifi: Tavukları haşlayın ve didikleyin. Yufkayı üçgen kesin ve rulo yapın. Boşta kalan kısmı kürdanla tutturun ve kızgın yağda kızartın. Dereotunu kıyın, kırmızı biberi doğrayın, tavuklarla karıştırın. Karışımı yufkaların içlerine doldurun.

Devamını oku »

Yalancı Yaprak Sarması

Malzemesi • 3 adet kuru soğan • Yarım demet yeşil soğan • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı dolma baharı • 1 su bardağı pirinç • 1 su bardağı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı fıstık • 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Ispanaklı Kek

Malzemesi • 3 adet yumurta • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 çay kaşığı tuz • 2 su bardağı mısır unu • Yarım su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 10 dal ıspanak yaprağı • 100 gram beyaz peynir Ispanaklı Kek Tarifi: Yumurtayı tuz ve şekerle …

Devamını oku »