Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 293)

Tarifler

Sebze Izgara

Malzemeler 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kırmızıbiber 1 adet çarliston 1 adet brokoli 500 gram rokfor peyniri 100 gram krema Sebze Izgara Tarifi: Sebzeleri dilimleyin. Izgarada pişirin. Sebzeleri kat kat tabağa dizin. Yanını yeşillikle süsleyin. Üzerine rokfor peynir sosunu gezdirerek, dökün.  

Devamını oku »

Biberli Palamut Şiş

Malzemesi: 2 adet fileto çıkarılmış palamut 1 adet limon 1 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 5-6 adet arpacık soğan Biberli Palamut Şiş Tarifi: Garnitürü için isteğe bağlı buharda pişirilecek mevsim sebzelerini kullanın. Tuz, biber ve zeytinyağını ekleyin. Palamutları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Hafif yağ, tuz ve limon karışımı ile tatlandırın. Limonu ortadan ikiye her parçasını dörde bölün. Biberleri şişlik doğrayın. …

Devamını oku »

Körpe Sebzeli Pirinç Salatası

Malzemeler • 3/4 su bardağı Amerikan pirinci • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz • 10 adet mini havuç • 10 adet mini kabak • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı yoğurt • Tuz Körpe Sebzeli Pirinç Salatası Tarifi: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları …

Devamını oku »

Güllü Reyhan Şerbeti

Malzemeler • 1,5 demet taze reyhan • 1 avuç taze gül yaprağı (reçel yapımlık) • 1,5 litre kaynar su • 3 adet limon tuzu • 6 çorba kaşığı toz şeker • 1 adet tarçın çubuğu • 1 adet yıldız anason   Güllü Reyhan Şerbeti Tarifi: Reyhanları yaprak yaprak ayırdıktan sonra yıkayıp süzün. Gül yaprakları ile birlikte sürahinin içine aktarın. Limon …

Devamını oku »

Ciğer Taplaması

Malzemesi: 1 adet koyun ciğeri 4 su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı kuru reyhan Yeteri kadar tuz, karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ciğer Taplaması Tarifi: Ciğeri kıyma makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 …

Devamını oku »

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi için: 500 gram pancar 3 adet patates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Beşamel sosu için: 1 kahve fincanı tereyağı 1 kahve fincanı un 2.5 su bardağı süt Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket büyük boy tost ekmeği • 1 litre vişne suyu • 500 gram toz şeker • 100 gram taze kaymak Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk Güveç

Malzemeler 500 gram piliç bonfile (kuşbaşı doğranmış) 200 gram mantar 200 gram havuç 200 gram kabak 1 adet kuru soğan 100 gram yeşil biber 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gram kaşar peyniri Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi: Normal ateşte tavukları 5 dakika boyunca soteleyin. Daha sonra soğan, biber, mantar ilave edin. En son olarak haşlanmış olan havuç ve kabakları ekleyin. …

Devamını oku »

Fındıklı Örgü Çörek

Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …

Devamını oku »

Reyhanlı Makarna

Malzemeler • 1 paket canneloni makarna • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 dal taze reyhan • 4-5 dal maydanoz • 50 gram rendelenmiş sert beyaz peynir   Reyhanlı Makarna Tarifi: Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Zeytinyağını, doğranmış reyhanı, maydanozu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek harmanlayın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »