Malzemeler: Hamuru için: • 2 paket burçak bisküvi • 75 gram margarin • 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için: • 400 gram labne peynir • 200 ml. krema • 100 gram ricotta peyniri veya tatlı lor peyniri • 1 yemek kaşığı un • 4 çorba kaşığı toz şeker • 4 adet yumurta Üzeri için: • 1 su bardağı frambuaz • 1 …
Devamını oku »Tarifler
Yeşil Salatalı Levrek Kapama
Malzemeler 300-400 gramfileto levrek Tuz, beyaz biber 1 adet ince kıyılmış arpacık soğan 2-3 adet marul veya kıvırcık 1 adet orta boy patates 3 çorba kaşığı balsamik sirke Tereyağı 1 yemek kaşığı krema Az miktarda un Yeşil Salatalı Levrek Kapama Tarifi: Tavaya veya tencereye yarım litre su ilave edip biraz kaynatın. Kaynamaya başlayan suya, temizlemiş olduğunuz salataları katıp, biraz haşlayın. …
Devamını oku »Ispanaklı Fesleğenli Milföy Börek
Malzemeler: • 1 baş küçük soğan • 500 gram ıspanak • 100 gram taze fesleğen • Milföy hamur • Zeytinyağı • Yumurta sarısı (üzeri için) Ispanaklı Fesleğenli Milföy Börek Tarifi: Çok az zeytinyağı ile soğanı kavurun, ıspanakları ve taze fesleğeni de ekleyip tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını hafif açarak içlerine bu malzemeden koyup, şekil vererek tepsiye dizin. …
Devamını oku »Çilek Krem
Malzemesi: 1 su bardağı çilek 1 adet muz Yarım bardak portakal suyu 1 su bardağı yoğurt Yeteri kadar pudra şekeri, buz Çilek Krem Tarifi: Tüm malzemeyi robottan geçirin. Arzuya göre şeker ilave edip soğuk olarak servise sunun.
Devamını oku »Julyen Kebap
Malzemeler 2 dilim biftek 1 adet havuç 5-6 adet yeşil fasulye 1 adet soğan Sos için: 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı süt Yeteri kadar karabiber Julyen Kebap Tarifi: Soğanı doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine biftekleri julyen doğrayıp ilave edin. Havuç ve fasulyeleri de ekleyip, 1 çay bardağı suda pişirin. Sos için; Mayonez, hardal, süt …
Devamını oku »Portakal Sosunda Zencefilli Fava
Malzemeler 1 bardak kuru iç bakla 5 bardak tavuk suyu 1 tatlı kaşığı taze zencefil 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 bardak portakal suyu 1 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker Portakal Sosunda Zencefilli Fava Tarifi: İç baklayı akşamdan bol suda ıslatın. Derin bir tencerede tavuk suyu, rendelenmiş taze zencefil, limon kabuğu rendesi, …
Devamını oku »Radikalı Kuzu Kulağı Salatası
Malzemeler: • 1 demet kuzukulağı • 1 demet radika • 2 su bardağı zeytinyağı • 1 kase lor peyniri • 50 gram ceviz içi • 3 diş sarımsak • 1 dış muskat Radikalı Kuzu Kulağı Salatası Tarifi: Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Kuzukulağı ile radikayı temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün. Su kaynayınca otları ilave edin. 3 dakika kadar haşlayıp süzün …
Devamını oku »Yaki Soba
Malzemeler 60 gram tavuk kalça eti 25 gram jülyen doğranmış yeşil biber 25 gram jülyen doğranmış kırmızı biber 25 gram jülyen doğranmış kuru soğan 25 gram jülyen doğranmış taze soğan 100 gram soya filizi 200 gram haşlanmış soba noodles 1 adet yumurta 15 ml. ay çiçek yağı 10 ml. waga soy sos 2 gram susam 5 gram kırmızı zencefil turşusu …
Devamını oku »Çinakop Izgara
Malzemeler 4 adet çinakop balığı Çinakop Izgara Tarifi: Çinakopları ızgara veya tavada (130 derecede 6 dakika ) pişirin. İsteğinize göre mevsim sebzeleri ile servis edin.
Devamını oku »Yoğurt Soslu Tavuk
Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kepekli un 2 adet havuç 2 adet pırasa 2 adet kırmızı biber 3-4 yemek kaşığı light yoğurt 2-3 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi: Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, temizlediğiniz havuçları ise küp şeklinde. Pırasaları ayıklayıp temizledikten sonra ince ince kıyın. Kırmızı biberlerin tohumlarını …
Devamını oku »