Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Karışık Pide
Karışık Pide

Karışık Pide

 Malzemesi

Karışık Pide


• 80 gram dana bonfile
• 70 gram dana 5’li set
• 30 gram kaşar
• 40 gram domates
• 20 gram çarliston biber
• 20 gram kuru soğan
• 3-4 dal taze maydanoz
• 5 gram tuz • 3 gram toz karabiber
• 15 gram tereyağı • 1 adet yumurta
• 20 gram yoğurt

Karışık Pide Tarifi:
Sebzeleri çok ince doğrayın. İnce doğranmış kuşbaşı eti, tuzu ve
karabiberi sebzelere ilave edip harcı iyice karıştırın. Hamur için;
un ve mayayı su ile yoğurun. Hazır olan hamuru pide şeklinde
açın ve içine harcı yayın. Kenarlarına yumurta ve yoğurt ile hazırladığınız
karışımı sürün. Pidenizin daha iyi pişmesini ve lezzetli
olmasını sağlayacaksınız. Fırından çıkan pidenin
kenarlarına tereyağı sürerek servis yapın.

OKU ➤  Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir