Malzemesi: 800 gram fener balığı 1 adet büyük boy kuru soğan 3 adet sivri biber 4 tane kültür mantarı 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 adet orta boy domates Fener Kavurma Tarifi: Fener balığını ufak ufak doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile …
Devamını oku »Tarifler
Saklıkent
Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et Bezelye Mantar Havuç Patates Tuz, karabiber, pul biber 2 yemek kaşığı yağ Püresi için: 5 adet patates Yarım çay bardağı süt Tuz, karabiber Kaşar rendesi Sosu için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça Çok az un Saklıkent Tarifi: Kuşbaşı eti haşlayın. Suyunu çektikten sonra hafifçe kavurun. Mantarını bezelyesini havucunu patatesini ekleyin(garnitür). Tuz …
Devamını oku »Bergamot Reçeli
Malzemeler 1 kilogram bergamot 1 kilogram tozşeker 1-2 su bardağı su 4-5 adet karanfil Yarım limonun suyu Bergamot Reçeli Tarifi: Bergamotların kalın kabuğunu ufak ufak doğrayın. Suya koyun. 3-4 gün suyunu her gün değiştirerek suda bekletin. Birkaç kez temiz suda haşlayın. Su ve şekerle şerbeti hazırlayın. Bergamotları içine atın. Bergamotlarla birlikte karanfilleri ekleyerek orta ateşte yarım saat pişirin. Bergamotlar şeffaflaşıp …
Devamını oku »Mevsim Yeşillikleri Üzerinde Avokado ve Füme Somon Dilimleri
Malzemesi • Yarım paket maskulin salata • Yarım avokado • 30 gram somon füme • 10 ml. nar ekşisi • 15 ml. zeytinyağı • 1 adet grisini • 30 gram çeri domates Mevsim Yeşillikleri Üzerinde Avokado ve Füme Somon Dilimleri Tarifi: Maskulinleri ayıklayıp yıkayın. Üzerine çeri domates, avokado ve somon füme dilimlerini yerleştirin. Nar ekşi sos ve zeytinyağı ile soslayarak …
Devamını oku »Domatesli Biberli Piliç Dolması
Malzemesi: 4 adet piliç göğsü 2 adet domates 2 adet yeşilbiber 2 adet renkli biber 100 gram tereyağı 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 buket maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı soya sosu 10 adet haşlanıp doğranmış mantar Domatesli Biberli Piliç Dolması Tarifi: Kemiksiz, derisiz piliç göğüs etlerini kuşbaşı olarak doğrayın. Bir tava içerisine tereyağını, soğanı, …
Devamını oku »Fındıklı İncir Reçeli
Malzemeler 1 kilogram tozşeker 1 kilogram olgun taze incir 1.5 litre su Yarım limon suyu 200 gram kavrulmuş, iri dövülmüş fındık Fındıklı İncir Reçeli Tarifi: Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kıvama gelmeye başlayınca incirleri ve limon suyunu tencereye koyun. İncirler yumuşayınca ateşten alın. Dövülmüş fındık ekleyin. Soğuyunca kavanozlara koyun.
Devamını oku »Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto
Malzemeler 700 gram derisiz fileto 4 çorba kaşığı ince kıyılmış badem 4 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık 4 çorba kaşığı susam 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Sosu için: 300 gram mantar 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber Yarım demet maydanoz Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto Tarifi: …
Devamını oku »Mantarlı Hamsi Dolması
Malzemeler 600 gram hamsi 2 adet domates 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 15 adet mantar 40 yaprak pazı 1 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 diş sarımsak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Yeterli miktarda pul biber, kimyon, toz kişniş, kırmızı toz biber, karabiber 1 adet limon 2 çay kaşığı salça 2 adet …
Devamını oku »Kabak Yuvası
Malzemeler 1 kilo kabak 1 demet dereotu 1 çay bardağı pirinç 250 gram kıyma Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ince bulgur 2 baş soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Kabak Yuvası Tarifi: Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine …
Devamını oku »Vişneli Kek
Malzemesi (28 cm.lik kalıp için) Hamur Malzemeleri: • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet yumurta • 1 çay bardağı şeker • Yarım paket kabartma tozu • Aldığı kadar un Üstü İçin: • 400 gram labne peyniri • 1 kutu krema • 1 su bardağı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 2 adet vanilya • 4 adet yumurta …
Devamını oku »