Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 287)

Tarifler

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b. Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi:  Bir gece …

Devamını oku »

Dağ Meyveleri

Malzemeler: 1 tabak dolusu frambuaz, ahududu, Frenk üzümü 1 yemek kaşığı limon suyu 1 adet portakal suyu 1 şişe soda Yeteri kadar şeker, buz Dağ Meyveleri Tarifi: Bütün malzemeleri püre haline getirin. Soda ve buzu ekleyin. Servise sunun.

Devamını oku »

Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber  Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …

Devamını oku »

Başarının sırrı Hamsi

Yapılan araştırmalara göre, sofralarımıza lezzet katan Karadeniz hamsisi, çocukların zeka gelişimine yardımcı oluyor. Araştırmalar, hamside bol miktarda bulunan omega-3 ve iyotun,  çocukların öğrenme ve hatırlama performansını arttırdığını gösteriyor. Zengin bir protein kaynağı olan hamsi, aynı zamanda her yaşta ihtiyaç duyulan vitaminleri ve mineralleri içeriyor. Denizlerimizin doğal zenginliği olan bu besleyici balık, şimdi Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost ile kullanıma …

Devamını oku »

Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası

Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt   Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile …

Devamını oku »

Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Malzemeler: • 1 dilim hazır kek veya pastaban • 1 büyük kase küp doğranmış meyve karışımı (ananas, kiraz, böğürtlen, şeftali) Şeftali Kreması İçin: • 4 adet orta boy şeftali • 6 adet yumurtanın sarısı • 100 gram toz şeker • 50 gram limon suyu • 75 gram tereyağı Hindistancevizi Kreması İçin: • 2 paket konserve Hindistancevizi sütü (1 gün öncesinden …

Devamını oku »

Helatiye

Malzemeler: Muhallebisi İçin: • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı su • 1 su bardağı pudra şeker • 20 gram damla sakızı • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorba kaşığı un Süslemek İçin: • 2 çorba kaşığı badem • 2 çorba kaşığı Antepfıstığı • 1 kase karışık meyve (ananas, nar taneleri, şeftali) • Taze nane yaprakları …

Devamını oku »

İrmikli Tatlı Börek

Malzemeler: • 3 adet hazır yufka • 125 gram tereyağı • 1 litre süt • 5 çorba kaşığı irmik • 2 su bardağı su • 2,5 su bardağı toz şeker • 1 çay kaşığı limon suyu İrmikli Tatlı Börek Tarifi: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika …

Devamını oku »

Kuş Üzümlü Kurabiye

Malzemeler: • 2,5 su bardağı un • 1,5 paket kabartma tozu • 2 kahve fincanı Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli • 2 kahve fincanı esmer toz şeker • 1-2 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 kahve fincanı çekilmiş fındık içi • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi • 100 gram tereyağı Kuş Üzümlü Kurabiye Tarifi; Unu, kabartma tozunu ve şekeri harmanlayın. …

Devamını oku »

Zeytin Ezmeli Tavuk

 Malzemeler: 4 adet kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 dilim kaşar peyniri Tuz, karabiber  Zeytin Ezmeli Tavuk Tarifi: Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her birinin içine yeterince zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Fırın kabına dizin. İçine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyup 5 dakika …

Devamını oku »