Malzemeler 1 demet şalgam 4-5 yaprak lahana 3 adet havuç 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı silme toz şeker 1 baş sarımsak 1 kahve fincanı sirke Üzerini geçecek kadar su Şalgam Turşusu Tarifi: Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun. Elma dilimi gibi dilimleyin. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün. Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın. …
Devamını oku »Tarifler
Portakallı Havuç Çorbası
Malzemeler 1 kilo havuç 3 adet portakal Bir su bardağı süt Bir su bardağı krema Bir su bardağı un Tuz-karabiber 1 fincan sıvı yağ Portakallı Havuç Çorbası Tarifi: Havuç ve portakalı rendeleyin. Tencerede yağ ile birlikte soteleyin. Üzerine un ilave edin. Süt, krema ve portakal suyunu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.
Devamını oku »Taze Bakla Ezmesi
Malzemeler: + 300 gram taze bakla + 1 çay bardağı zeytinyağı + Yarım su bardağı tahin + 5-6 diş sarımsak + 1 adet limon + 100 gram ceviz + 1 çorba kaşığı maydanoz + 1 tatlı kaşığı kimyon + 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Taze Bakla Ezmesi Tarifi : Baklaları temizleyip, ayıklayın. Bir tencerede su ve limon suyu ilavesiyle haşlayın. Süzüp …
Devamını oku »Pazılı Ayran Çorbası
Malzemeler 1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar) 500 g yoğurt 3 – 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak) 2 tepeleme çorba kaşığı un 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 yumurta sarısı7 su bardağı et suyu ya da su tuz, tereyağı ve nane Pazılı Ayran Çorbası Tarifi: Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir …
Devamını oku »Enginarlı Bakla Salatası
Malzemeler: + 400 gram iç bakla + 3-4 adet enginar + 4 diş sarımsak + Yarım bardak sirke + Yarım limonun suyu + 3 yemek kaşığı zeytinyağı + 200 gram hindi pastırma + 1 adet küçük konserve mısır + 1 adet havuç + Yarım demet maydanoz Enginarlı Bakla Salatası Tarifi: Sarımsağı ezin. Sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Malzemeler: 3 orta boy ayva 2 su bardağı su 4 diş karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı şeker 200 gr manda kaymağı Ayva Tatlısı Tarifi: Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. …
Devamını oku »Salçalı Bisküvi
Malzemeler 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 kahve fincanı yoğurt 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri 2 yemek kaşığı çörek otu 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı salça Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar kepekli un Pul biber Salçalı Bisküvi Tarifi: Sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın beyazı, çörek otu, tuz, salça ve kaşar peynirini yoğurma kabında karıştırın. …
Devamını oku »Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure
Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b. Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi: Bir …
Devamını oku »Sac Tava
Malzemeler 600 gram kuşbaşı et 3 adet domates 3 adet sivri biber 100 gram çekilmiş kuyruk yağı Sac Tava Tarifi: Kuyruk yağını saçta eritin. Katı kısımları tavadan alın. Eti yağın üzerine ilave edin. Eti iyice soteledikten sonra, önce biberi ekleyip biraz daha kavurun. Etleri kenarlara alarak sacın ortasını boşaltın, domates ilave edin ve biraz daha kavurun. Son olarak etleri domatesin …
Devamını oku »Zeytinyağlı Fasulye Turşusu
Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağı 1 baş soğan Yarım kilo fasulye turşusu Tuz Zeytinyağlı Fasulye Turşusu Tarifi: Soğanları doğrayın, yağda kavurun. Küçük küçük doğranmış fasulye turşularını ilave edin, biraz daha kavurup altını kapatın.
Devamını oku »