Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 280)

Tarifler

Mantar Soslu Florantin Kuzu Pirzola

Malzemesi • 350 gram kuzu kanat pirzola bütün • 80 gram ıspanak • 50 gram mantar • 50 gram Kaliforniya biber • 15 gram tuz • 10 gram tane karabiber kırılmış • 30 gram tereyağı • 25 gram kuru soğan • 10 gram bitkisel sıvı krema • 15 gram taze kekik Mantar Soslu Florantin Kuzu Pirzola Tarifi: Kuzu pirzolayı parçalamadan …

Devamını oku »

Pastırmalı Krep

Pastırmalı Krep Tarifi: Malzemeler: Krep için: + 2 adet yumurta + Yarım su bardağı un + 1 su bardağı süt + 1 fiske tuz + 10 gram eritilmiş tereyağı + Ay çiçek yağı İçi için: + 10 dilim pastırma + 80 gram labne peyniri + 100 gram krem peynir + 2 dal tarhun otu + Yarım çay bardağı hardal  

Devamını oku »

Pembe Salata

Malzemeler 5 adet patates 1 çorba kasesi pancar turşusu 1 çay bardağı mısır konserve Yarım demet dereotu Tuz 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez Pembe Salata Tarifi: Patatesleri haşlayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Pancarları aynı boyda doğrayın. Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp çırpın. Dereotunu ince kıyın. Yoğurdun içine mısır, patates, pancar ve dereotunu katıp iyice karıştırın. …

Devamını oku »

Turunç Reçeli

  Malzemeler   1 kilogram turunç 6 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu   Turunç Reçeli Tarifi: Turunçların üst kabuğunu beyaz etli bölüme zarar vermeden soyun. Beyaz kabuğu bir bıçakla kazıyarak alın ve 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Turunç kabuklarını rulo şeklinde sarıp ipe dizin. Kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Tenceredeki suyu süzdükten sonra turunç kabuklarının …

Devamını oku »

Sarma Beyti

Malzemesi • 800 gram et (bıçak kıyması dana eti) • Sarımsak • Maydanoz • 200 gram kuzu boşluğu • 200 gram kuyruk (bıçak kıyması) • 150 gram rende kaşar • Bulgur pilavı • 4 adet lavaş ekmeği • Yeterli miktarda tereyağı Sarma Beyti Tarifi: Kıymayı yoğurun, yeterli miktarda tuz, maydanoz ve sarımsakla iyice harmanlayıp, terbiyelenmeye bırakın. Mangal ateşiniz hazır olunca, …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Malzemeler 2 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil çarliston biber 4-5 adet taze yeşil soğan 4-5 adet taze sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet kadar nane 1 bardak kadar yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 50 gram beyaz peynir Közlenmiş Patlıcan Mücveri Tarifi: Patlıcan, yeşil çarliston biber ve kırmızı biberi közleme tenceresinde közleyin. Soğuduktan sonra …

Devamını oku »

Künefe

Malzemesi • 500 gram tuzsuz taze peynir • Kadayıf hamuru • 100 gram tereyağı Şerbeti İçin: • 1 kilo şeker • Çeyrek limon • Şeker ayarı kadar su • Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın. Künefe Tarifi: Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın. Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı ile …

Devamını oku »

Karışık Pide

 Malzemesi • 80 gram dana bonfile • 70 gram dana 5’li set • 30 gram kaşar • 40 gram domates • 20 gram çarliston biber • 20 gram kuru soğan • 3-4 dal taze maydanoz • 5 gram tuz • 3 gram toz karabiber • 15 gram tereyağı • 1 adet yumurta • 20 gram yoğurt Karışık Pide Tarifi: Sebzeleri …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler 250 gram patates 250 gram havuç 150 gram ıspanak 200 ml. yağsız süt 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi: Patatesleri ve havucu temizleyip, soyun ve halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Ispanağı çok az sıvı yağla tavada döndürün. Tavukgöğsünü kuşbaşı yapıp, çok az …

Devamını oku »

Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası

Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile tatlandırıp, …

Devamını oku »