Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Meksika Usulü Bakla Çorbası

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
473 20
1
Meksika Usulü Bakla Çorbası

Meksika Usulü Bakla Çorbası

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

Meksika Usulü Bakla Çorbası

350 gram iç bakla

10 gram konserve mısır

5 adet domates

1 adet orta boy soğan

2 adet orta boy kabak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

150 gram kıyma

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı biber

1 çorba kaşığı salça

2 tablet et suyu

1 tatlı kaşığı kişniş

1 adet ince doğranmış kereviz sapı

Tuz, karabiber

Meksika Usulü Bakla Çorbası Tarifi:

Baklaları yıkayıp limonlu suda bekletin. 3 adet domatesi mutfak robotunda çekip püre haline getirin. Kalan domatesin kabuğunu alın ve iri küpler halinde kesin. Soğanı ince kıyın. Bir tencereye zeytinyağını koyup, soğanları hafifçe kavurun. Kıyma, sarımsak ve pul biberi ilave edin. Karışımı bir süre pişirdikten sonra domates püresini ve salçayı ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Üzerine suyunu ve baklaları katın. Bu şekilde kısık ateşte olmak kaydıyla 10 dakika süreyle, ağzı yarı kapalı kaynatın. Kabakları, kereviz sapını ve et bulyonu ilave edip 10 dakika daha pişirdikten sonra, mısır ve küp şeklinde doğranmış domatesi, tuzu, karabiberi atıp bir miktar daha kaynatın. Çorbayı sıcak olarak servis yapın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servise sunabilirsiniz.

 

Tags: Çorbalar
Previous Post

Kızılcık Şerbeti

Next Post

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Comments 1

  1. HÜSEYİN says:
    14 yıl ago

    derginizi büyük bir zevk le okuyup takip ediyorum.bundan sonraki sayılarınızda yöresel yemeklere yer verirseniz sevinirim

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki