Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler

6 adet enginar

2 avuç arpacık soğan

1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım demet dereotu

Yarım paket mısır

1 adet limon

3 çay kaşığı şeker

Tuz

1/4 tabaka parşömen kağıdı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi:

Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal dereotunu, tuz ve şekeri atın. 2 çay kaşığı limon suyunu koyun. Yağ ve üzerini örtecek kadar su ekleyip parşömen kağıdını kapatın. Kapağını örtüp 30 dakika hararetli ısıda pişirin. Mısır ve garnitürü ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kabında soğutun. Enginarları servis tabağına alıp garnitürleri içine doldurun. Ortalarına birer küme kıyılmış dereotu koyun.

 

OKU ➤  Balda Türkiye’den Bir Dünya Markası Çıkıyor

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir