Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu
Patlıcan, Biber ve Dolma Turşusu

Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu

Malzemeler

Patlıcan, Biber ve Dolma Turşusu

2.5 kilo kırımızı yağ ve yeşilbiber

2.5 kilo küçük yumuşak patlıcan

1 demet kereviz yaprağı

1 orta boy lahana

500 gram ince sivri biber

500 gram haşlanmış havuç

1 kilogram alacalı domates

500 gram kırmızı yağ biberi

3 baş sarımsak

2 su bardağı üzüm sirkesi

10 su bardağı su

Ağız tadı kadar tuz

Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu Tarifi:

Patlıcanları bol suda yıkayıp hafif tuzlu suda, 10 dakika boyunca haşlayın ve süzün. Suyunun iyice süzülmesine dikkat edin. Biberlerin sap ve tohumlarını çıkarıp bol suda yıkayın. 10 bardak suyu sirke ve tuz ilavesiyle kaynatın. Kaynayan suya biberleri atın. Biberlerin renkleri dönünceye kadar haşlayın. Malzemeleri bol suda yıkayın. İç malzemeyi ince ince kıyın, tuzunu koyup karıştırın. Haşladığınız biberlerin içlerini doldurun. Patlıcanların ortalarını açın, patlıcan ve biberleri karışık olarak kavanoza yerleştirin. Soğuyan sirkeli suyu turşuların üzerine dökün. Az gelirse 1 ölçü sirke 5 ölçü su olacak şekilde tuz ilavesiyle kaynatın. Soğuyunca turşuların üzerine eklemeye devam edin. Su artarsa azalan turşuya ilave edebilirsiniz.

OKU ➤  Cornetto Disc baştan aşağı yenilendi

Tavsiye

Bu blog çok ballı…

Bu blog çok ballı…

Bal ve pekmezle ilgili eğitici ve ilginç bilgiler için www.ballisoprano.com‘a ‘tık’lamanız yeterli… www.ballisoprano.com bal, pekmez, …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir