Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi; Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve servis tabağına bütün olarak yerleştirin. Sos için rendelenmiş keçi peyniri, krema, süt ve kıyılmış naneyi …
Devamını oku »Tarifler
Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav
Malzemeler: √ 1 kilo kuzu eti √ 3 su bardağı pirinç √ 4,5 su bardağı su (pilav için) √ 1 su bardağı haşlanmış nohut √ 1 diş sarımsak √ 1 adet soğan √ 2 çorba kaşığı zerdeçal tozu √ Tuz, karabiber, birkaç adet kakule √ 5 çorba kaşığı sıvı yağ Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav Tarifi; Pirinci sıcak suda, …
Devamını oku »Ananas Reçeli
Malzemeler 2.5 kilogramtoz şeker 650 gram ananas 850 ml. su Ananas Reçeli Tarifi: Ananasların kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayın. Şekeri suyla bir tencerede kaynatın. Ananasları içine atın. Kevgirle ara sıra çevirin. Koyulaşınca ateşten alın. Kavanoza koyup soğumaya bırakın.
Devamını oku »Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar
Malzemeler 100 gramlabne peyniri 100 gram lor peyniri 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 100 gram mantar 2 adet yumurta 50 gram salam Hindistan cevizi rendesi Yeteri kadar tuz, karabiber 25 gram tereyağı Maydanoz Labne Peynirli ve Salamlı Atıştırmalıklar Tarifi: Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kızartın. Doğranmış mantarları da ekleyip …
Devamını oku »Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı sarı veya kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 çorba kaşığı hazır biber sos 1 çorba kaşığı biber salçası 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi; Mercimekleri ılık suda yarım saat kadar beklettikten sonra birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayıp sıvı yağda kavurun, Salça ve sosunu ekleyip aynı …
Devamını oku »Ispanak Yatağında Levrek Gratine
Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …
Devamını oku »Mantılı Çorba
Malzemesi 1 su bardağı nohut 1 kase hazır mantı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet orta boy domates 3 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı nane Mantılı Çorba Tarifi; Sıvı yağı kızdırıp kıyılmış sarımsakları kavurun. Rendelenmiş domates, birkaç kaşık suda inceltilmiş un ve salçayı ekleyip kavurmaya devam …
Devamını oku »Dondurmalı Yeşil Meyve Salatası
Malzemeler 1 salkım yeşil üzüm Yarım kavun 1 adet yeşil elma 1 adet kivi 2 top kaymaklı dondurma 2 top yeşil fıstıklı dondurma Dondurmalı Yeşil Meyve Salatası Tarifi: Kavunun içini temizleyip kavun kaşığı ile top şeklinde küçük parçalara ayırın. Üzümleri saplarından ayırın. Yeşil elma ve kiviyi dilimleyin. Dilimlenmiş elmaları, kiviyi, kavunu ve üzümleri servis kasesinde birleştirin. İçine 2 top yeşil …
Devamını oku »Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile
Malzemeler 200 gram bonfile 8 gram kabak 8 gram renkli biberler 5 gram pesto sos 8 gram tane hardal 15 gram arpacık soğan 10 gram esmer şeker 8 gram krema 10 gram tane biber 10 gram demiglass 5 gram taze soğan 5 gram tuz 5cl. sıvı yağ Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile Tarifi: Bonfileyi tane hardal ile marine edip, ızgarada …
Devamını oku »Bezelyeli ve Mercimekli Yasemin Pilavı Eşliğinde Piliç Emense
Yasemin Pilavı Malzemeleri: + 1 su bardağı yasemin pirinci + 2 yemek kaşığı bezelye + 1 yemek kaşığı yeşil mercimek + 2 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 çay kaşığı tuz + 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu Piliç Emense Malzemeleri: + 4 adet orta boy piliç göğüs + Yarım orta boy soğan + …
Devamını oku »