Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 272)

Tarifler

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Malzemeler 300 gram kuzu kuşbaşı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 2 adet patlıcan 2 adet domates 100 gram kuru fasulye 50 gram mısır Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi: Soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyun. Soğanları ve sarımsağı tavada soteleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük dilimler …

Devamını oku »

Bahçıvan Kebabı

Malzemeler: – 600 gr kuzu kuşbaşı – 60 gr margarin – 150 gr arpacık soğan – 150 gr havuç – 150 gr bezelye – 200 gr domates – 1 tatlı kaşığı tuz – 150 gr çalı fasulyesi – 150 gr kabak – 50 gr dolmalık biber – ½ demet dereotu – baharat torbası – 2,5 bardak  su Bahçıvan Kebabı Tarifi; …

Devamını oku »

Kahvaltı Tabağı (Azimü’ş Şan Kahvaltısı)

Kahvaltı Tabağı Malzemeleri; • 520 gram domates • 100 gram yeşil biber • 540 gram salatalık • 90 gram sele zeytin • 80 gram Ege kırma yeşil zeytin • 80 gram Kars kaşarı • 100 gram taze Çerkez peyniri • 100 gram İzmir tulum peyniri • 140 gram Ezine Peyniri • 80 gram lor • 50 gram dil füme • …

Devamını oku »

Brüksel Lahanalı Çeşnili Salata

Malzemeler 500 gram Brüksel lahanası 6-7 adet küçük domates Yarım demet maydanoz 2 yemek kaşığı ceviz içi 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Nar ekşisi, Lor peyniri Brüksel Lahanalı Çeşnili Salata Tarifi: Brüksel lahanalarını tuzlu kaynar suya atın. 4-5 dakikada hafif diri kalacak şekilde pişirin. Soğuk suya atın, süzüp iki parçaya bölün. …

Devamını oku »

İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde

Malzemeler 1 adet deniz levreği Yeterli miktarda un ve kızartma yağı Hamur için malzemeler: 500 gram un 200 gram nişasta 1 adet yumurta beyazı 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 adet soda Yeterli miktarda tuz, şeker ve su Not: Kıvamı boza kıvamında olacak. İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde Tarifi: Balıkları doğrayın ve baharatlarla marine edin. İlk olarak …

Devamını oku »

Enginarlı Meze

Malzemeler 2 adet enginar 1 su bardağı yoğurt 5 çorba kaşığı konserve mantar 2 diş sarımsak 5-6 adet biberli yeşil zeytin 2 yemek kaşığı mayonez 2 dilim salam 1 yemek kaşığı mısır 4 dal dereotu Zeytinyağı Tuz 1 yemek kaşığı bezelye Enginarlı Meze Tarifi: Enginarları temizleyip, limonla ovun. Haşlayıp küçük küçük doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Zeytinleri birkaç parçaya ayırın. …

Devamını oku »

Karpuz Reçeli

Malzemeler 1 kilogram karpuz kabuğu 1.5 kilogram tozşeker 750 gram su 1 adet limonun suyu Kireç suyu Kireç suyu için: 250 gram sönmemiş kireç 4 litre su Karpuz Reçeli Tarifi: 250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün. Durulmasını bekleyin. Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın. Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız kireç suyunda karpuz …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki

Malzemesi: 2 su bardağı börülce 1 su bardağı sıvı yağ 1 baş soğan 2 adet havuç 8-10 adet mantar Yeteri kadar maydanoz, tuz Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki Tarifi: Börülceleri akşamdan ıslatın. Küp küp doğranmış soğanı yağda kavurun. Börülceleri haşlayın. Küp küp doğranmış havuç, mantarlar ve börülceleri ilave edip karışımı bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Ateşten indirdikten …

Devamını oku »

Nohutlu Salata

Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …

Devamını oku »

Dana Rosto

Malzemeler 1 kilo dana kontrfile 2 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Dana Rosto Tarifi: Kontrfileyi ince ince dilimleyin. Tavaya zeytinyağı koyun ve kontrfilelerin her iki tarafını kızartın. Pişen etleri bir fırın tepsisine alın. Tavada kalan yağda küp küp doğranmış soğanları kavurun ve unu ilave edin.  Biraz kavrulduktan sonra salçayı …

Devamını oku »
Deneme bonusu