Renkli Börek

Malzemeler:
• 4 adet hazır yufka
• 2 adet büyük boy havuç
• 1 paket dilimlenmiş
çemensiz pastırma
• 150 gram rendelenmiş
taze kaşar peyniri
• 1 demet kuzukulağı veya roka
Sosu için:
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
• Haşhaş tohumu

Renkli Börek Tarifi; 

Sosu için; Yumurta sarıları ile sıvı yağı karıştırın. Yufkalardan iki tanesini tezgahın üzerine üst üste serin. Fırça yardımı ile sostan birkaç yemek kaşığı kadarını yufkaların üzerine sürün. Rendelenmiş havucu serpin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin. Yumurtalı karışımdan sürüp jülyen doğranmış pastırma ile rendelenmiş kaşar peyniri serpin. En son yufkayı da serin, yumurtalı karışımı sürün ve iyice yıkanıp kurulanmış kuzukulağını serpin. Yufkayı rulo şeklinde sararak bir bütün oluşturun. İki eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip taze sıkılmış limonlardan Dimes Limonata ile servis yapın.

OKU ➤  Faruk Güllüoğlu’ndan Ramazana Özel Osmanlı Tatlıları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir