Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı Pelte
Portakallı Pelte

Portakallı Pelte


Malzemeler
2 adet portakal
2 bardak su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı toz zencefil

Portakallı Pelte Tarifi;
Portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra rendenin ince tarafı ile kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın.
Portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker, zencefil ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
Küçük bir kasede yarım bardak ılık su ile nişastayı ezin ve karışıma ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek yaklaşık 5 dakika pişirin.
Pelteyi ocaktan alıp ılındıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerini arzuya göre portakal kabuğu şekerlemesi, kıyılmış badem ya da incir şekerlemesi gibi farklı malzemeler ile süsleyebilirsiniz.

OKU ➤  Kolay Katmer

2 yorumlar

  1. sunumun da rreimlsein de çok hoş,hele bu tatlıya kim hayır diyebilir ki…ellerine sağlık bu arada yeni bir fotoğraf makinası arıyorum ve rreimlseini arkdşlara soruyorum..acaba makinan hangisi???sevgiler canım..

    • ne kadar sade ve şık bir masa..emeklerine sağlık canım..kek nefis gf6rfcnfcyor..iki turune7gil yanyana ne gfczel olmuşlardır:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir