Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Osmanlı Usulü Zerde
Osmanlı Usulü Zerde

Osmanlı Usulü Zerde

Osmanlı Usulü Zerde

Malzemesi

4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 tutam safran
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı (tepeleme) nişasta
1 kahve fincanı dolmalık fıstık

Osmanlı Usulü Zerde Tarifi;

 Kaynar suyun içine önceden haşlamış olduğunuz pirinci, şekeri ve safranı ilave edin. Birkaç çorba kaşığı suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. En son fıstık ile kuş üzümlerini katın. Tencereyi ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca servis yapın

OKU ➤  Kireçte Kabak

Tavsiye

Mini Bezeler

Mini Bezeler Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerinizi açık havada ya da balkonda ağırlama vakti geldi. Çayın …

Bir Yorum

  1. site bakımdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir