Ana Sayfa » Tarifler » Kuşağzı Mantı

Kuşağzı Mantı

mantiMalzemeler:

500 gram un

Tuz, beyaz toz biber

4 adet yumurta

80 gram su

400 gram dana kıyma

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

Sumak, kuru nane

4 çorba kaşığı domates sos

2 çorba kaşığı tereyağı

1 büyük kase yoğurt

Taze nane yaprakları

 

Hazırlanışı:

Hamur için; Unu, tuzu ve beyaz biberi eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin.

İç malzemesi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış sarımsağı, tuzu ve beyaz toz biberi ilave ederek iyice yoğurun. İç malzeme hazırdır.

Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile açın. İstediğiniz büyüklükte kareler kesin ve ortalarına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru dört tarafından tutup ortada birleştirerek yapıştırın.

Hamurları 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. Haşlayıp süzdükten sonra yoğurt, nane yaprakları, tereyağında kavrulmuş baharat karışımı ve hazır domates sos ile ile tatlandırarak servise hazır edin.

OKU ➤  Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Tavsiye

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir