Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 267)

Tarifler

Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı

Malzemeler: √ 1 kilo balkabağı √ 250 gram kireç √ 1 kilo toz şeker √ Yarım limonun suyu Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı Tarifi; Balkabağını elma dilimi şeklinde doğrayın, kabuklarını soyun. Sönmemiş kireci (1 kg kabağa 250 gram kireç gelecek şekilde) bir tencere de söndürün. Sönmüş kireci soğuttuktan sonra sadece suyu kalacak şekilde özenle süzün. Doğranmış kabağın üzerine kireç suyunu, …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemesi • 4 adet iri domates • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur) • Arzunuza göre kaşar peyniri, tuz, ya da 1 adet et bulyon Domates Çorbası Tarifi: Domatesleri soyup rendeleyin ya da rondodan geçirin. Margarin ve unu kısık ateşte kavurun. Un kokusunu verdikten sonra …

Devamını oku »

Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar

  Malzemeler: 12 adet büyük boy hurma 50 gram dil peyniri 6 dilim pastırma Peynirli ve Pastırmalı Hurmalar Tarifi; Hurmaların her birinin boyuna hafifçe çizik atıp çekirdeğini özenle çıkartın. Bu boşluklara girecek şekilde küçük küçük kesilmiş dil peyniri yerleştirin. Pastırmaları boyuna ikiye kesin ve her hurmanın etrafını sararak kürdanla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar yaklaşık …

Devamını oku »

Çilekli Tart

Malzemesi • 250 gram tart hamuru • 300 gram çilek • 100 gram krema • 50 gram soğuk jöle Çilekli Tart Tarifi: Tart kalıbı üzerine pasta kremasını koyun. Üzerine çilekleri dizin. Soğuk jöleyi sürerek servis yapın

Devamını oku »

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Malzemesi 2 çorba kaşığı sıvı yağ 4 parça kuzu incik (her biri 400 gram) 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı un 1 adet karanfil 1 adet kakule  Safranlı Pilav İçin: 2 su bardağı baldo pirinci 3 su bardağı kaynar …

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Malzemesi • 800 gram piliç göğüs • 100 gram tereyağı • 1 bağ maydanoz • 50 gram pul biber • 1 paket noodle eriştesi • 200 gram renkli biberler Tavuk Külbastı Tarifi: Tavuk göğüslerini döverek açın ve ızgarada kızartın. Erittiğiniz pul biber, tereyağı ve maydanoz içerisinde marine edin. Sebzeli noodle ile servise sunun.

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Tart

  Közlenmiş Patlıcanlı Tart Malzemeleri; 175 gram un 70 gram tereyağı (soğuk) 3 çorba kaşığı soğuk su 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya taze kekik 1 çay kaşığı tuz 1 küçük kase rendelenmiş keçi peyniri 1 adet yumurtanın sarısı Patlıcanlı Harç İçin: 250 gram hazır közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı krema 1 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir …

Devamını oku »

Mantarlı Mıhlama

Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler Yarım kilo kültür mantarı 2 adet soğan 6 adet domates 3 adet sivri biber 4 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Mantarlı Mıhlama Tarifi: Mantarları suyun altına tutarak yıkayın. İnce parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp …

Devamını oku »

Narlı Patates Salatası

Malzemeler: 9-10 adet orta boy taze patates Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 küçük kase nar tanesi Narlı Patates Salatası Tarifi; Taze patateslerin kabuğunu soyduktan sonra yıkayın ve orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine iki misli geçecek kadar su ekleyin. Sosu için kıyılmış yeşillikler, hardal …

Devamını oku »

Izgara Tavuk Hellim Salata

Malzemesi • 200 gram Akdeniz yeşilliği • 80 gram közlenmiş biber • 100 gram kabak • 100 gram patlıcan • 250 gram hellim peyniri • 60 gran sarı biber • 60 gram kırmızı biber Izgara Tavuk Hellim Salata Tarifi: Akdeniz yeşilliği, közlenmiş biberler, dikdörtgen kestiğiniz ve ızgarada kızarttığınız sebzeleri karıştırarak soslayın. En son ızgarada kızarttığınız hellim peynirlerini ilave edin ve …

Devamını oku »
Deneme bonusu