Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şehriye Tatlısı
Şehriye Tatlısı

Şehriye Tatlısı

Şehriye Tatlısı

Malzemeler:
• 1 paket tel şehriye (500 gram)
• 30 gram tereyağı

Şerbeti için:
• 2 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker

Şehriye Tatlısı Tarifi:
Şehriyeleri geniş bir tencerede yağsız olarak kahverengileşinceye kadar sürekli karıştırarak kızartın. Bu arada şerbeti için kaynar suyun içine şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Ilınmaya bırakın. Şerbeti kızaran şehriyelerin üzerine dökün. Suyunu çekene dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. İsteğe göre ceviz içi veya fındık içi ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir