Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 268)

Tarifler

Patatesli Ayçiçeği Ezmesi

Malzemesi: 2 kilo patates 250 gram ıspanak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörekotu 1 çay kaşığı süt 1 tatlı kaşığı tuz Patatesli Ayçiçeği Ezmesi Tarifi: Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. Süt, tereyağı ve tuz ilave ederek koyulaşana kadar ağır ateşte karıştırın. Kalıplara pürenin ¾’ünü dökün. Ispanakları yıkayın. Ocakta bir taşım kaynatıp robotta çekin. Kalıba döktüğünüz patates püresinin …

Devamını oku »

Levrek Dolması

Malzemeler 4 adet levrek 100 gram hamsi 100 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet limon 1 adet roka Levrek Dolması Tarifi: Ayıklanmış ve temizlenmiş levrekleri ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada hamsi, mantar, kuru soğan ve sarımsakları soteleyin. Bu karışıma pişmeye yakın 5 cl. balsamik sirkesi ilave edin. Izgarada pişmiş olan …

Devamını oku »

Kuskus Pilavı

Malzemeler 2 adet kuru soğan 2 su bardağı kuskus Yarım su bardağı kuş üzümü Yarım su bardağı dolmalık fıstık 2 su bardağı su 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Kuskus Pilavı Tarifi: Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile …

Devamını oku »

Fıstık Reçeli

Malzemeler 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 kaşık limon suyu 1.5 kilogramşamfıstığı 1-2 adet karanfil 1 çay kaşığı vanilya Fıstık Reçeli Tarifi: Şamfıstıklarını kalın kabuklarından ayırın. Kaynar su dolu bir kaba koyarak biraz bekletin. İç kabuklarını da kolaylıkla ayıklayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynayan şuruba şamfıstıkları atın. Şurup kıvama gelince karanfil ve limon suyunu …

Devamını oku »

Mantar Güveç

Malzemeler:  1 kg mantar 4 adet sivri biber 4 adet orta boy domates 4 dilim kaşar peyniri 1 çorba kaşığı margarin Tuz Kekik Fesleğen Mantar Güveç Tarifi; Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritelim. Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız sivri biberi tavaya aktarın, ardından ortadan ikiye kestiğiniz mantarları ekleyelim ve yumuşayana kadar soteleyelim. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım. Kekik, tuz …

Devamını oku »

Bulgurlu Yumurtalı Köfte

Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 200 gram dana kıyma 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber Harcı için: 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ceviz içi Tuz, karabiber Kızartma için: 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ Bulgurlu Yumurtalı Köfte Tarifi: Bulguru kaynar su ile yıkayıp süzün, bir tepsiye alın. Üzerine …

Devamını oku »

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım adet kuru soğan Yarım adet kırmızı dolmalık biber Yarım adet yeşil dolmalık biber Yarım adet kabak 1 adet küçük boy pırasa 1 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı safran 1 litre su 1 çay bardağı süt Yeterli miktarda tuz ve baharatlar Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi: Soğan, kabak ve renkli biberleri küp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Malzemeler: – 1 lüfer – 5 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı kapari – 1 çay bardağı riviera zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 2 salçalık kırmızı biber – 1 dal kereviz sapı – 5-6 yeşil zeytin – 1 yemek kaşığı soya sosu Zeytinyağlı Lüfer Izgara Tarifi; Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, küçük küçük doğrayın. Kerevizin sapını ise kibrit çöpü …

Devamını oku »

Levrekli Pazı Sarma

Malzemeler 1 demet pazı Yarım kilo levrek fileto 100 gram mantar 100 gram kaşar peyniri 1 adet kuru soğan Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı Levrekli Pazı Sarma Tarifi: Pazıları kaynayan suya atın. 30 saniye sonra buzlu suya çıkarın. Bir tencerede zeytinyağı, kuru soğan ve mantarı hafifi soteleyin. Kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın. …

Devamını oku »

Kırmızı Soğan Salatası

Malzemeler 1 adet kırmızı soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet büyük salatalık 1 küçük kase mısır Tuz 2 yemek kaşığı sirke 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızı Soğan Salatası Tarifi: Kırmızı soğanın kabuklarını soyup, ikiye bölün. Yarım ay şeklinde dilimleyin. Havucu jülyen doğrayın. Salatalıkları yıkayın. Boylamasına dilimlere ayırın. Salatalık dilimlerini, soğan ve havuç dilimlerini bağlayacak şekilde sarın. Uçlarını kürdan …

Devamını oku »