Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Banana Split

Banana Split

0180Malzemeler:
• 100 gram çırpılmış şanti
• 100 gram küp doğranmış muz
• 10 gram esmer şeker
• 130 gram vanilyalı dondurma
Bademli Krokan İçin:
• 30 gram toz şeker
• 10 gram glikoz şurubu
• 30 gram badem içi
Çikolata Sos İçin:
• 20 cl. süt
• 10 gram toz şeker
• 5 gram toz kakao
• 1 çorba kaşığı su
• 2 çay kaşığı nişasta
• 20 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:
Çikolata sos için; Sütü, şekeri, kakaoyu sos tenceresine alın. Birkaç taşım kaynatıp su ile inceltilmiş nişastayı ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bitter çikolatayı ilave edin. Hızlıca karıştırıp çikolatanın malzeme ile bütünleşmesini sağlayın. Sosunuz hazırdır.
Bademleri fırında iyice kavurun. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bademli krokan için şekeri ve glikoz şurubunu sos tenceresinde karamelize olana dek pişirin. Fırınlanmış bademleri ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili düz tepsiye karışımı yapıp soğumaya bırakın. İyice donunca küçük parçalar halinde kesin.
Muz ile şekeri küçük bir tavada karamelize edin.
Servis ederken kavanoza sırasıyla karamelize edilmiş muzu, badem krokanın yarısını, çırpılmış kremşantiyi, çikolata sosu, kalan badem krokanı ve isteğe göre en üstte olacak şekilde vanilyalı dondurmayı yerleştirin. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Kalp Çikolata

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir