Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

0183Malzemeler:
• 500 gram temizlenmiş hamsi balığı
• 3 dilim bayat ekmek içi
• 2-3 çorba kaşığı nar tanesi
• 3-4 dal dereotu
• 5 adet salamura asma yaprağı
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çorba kaşığı nar ekşisi
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Bayat ekmek içlerini ufalayıp çukur bir kaseye aktarın. Nar tanelerini, kıyılmış dereotu ve çok ince kıyılmış asma yaprağını ekleyin.
Karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi temizlenmiş balıkların içine paylaştırarak doldurun. Tavayı yağlayın, balıkları bitişik olacak şekilde dizin. En son üzerine kalan sıvı yağı ve nar ekşisini gezdirin. Orta ateşte, Tavayı çevirerek her iki yüzeyinin kızarması sağlayın. Kızartma işlemi bittikten sonra hemen servis yapın.

OKU ➤  Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir