Ana Sayfa » Tarifler » Havuç Turşusu

Havuç Turşusu

havuc_tursusuMalzemeler:

1,5 kilo büyük boy havuç

2,5 çorba kaşığı turşuluk tuz

5 diş sarımsak

3-4 dal taze kişniş yaprağı

Hazırlanışı:

Havuçların kabuğunu kazıyıp verev şeklinde dilimleyin. Sarımsakları soyun.
Turşuyu hazırlayacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin.
Dilimlenmiş havuçları sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin.
Aralarına kişniş yaprakları ile sarımsakları yerleştirin.
Tuzlu suyu kavanoza aktarın.
Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

OKU ➤  Azerbaycan’da Türk lezzetlerine büyük ilgi

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir